Eiersnijder - zo snijd je eieren perfect

Het behulpzame keukenvoorwerp, eiersnijder, wordt in het Oostenrijks ook wel de eierharp genoemd. Waarom wordt het snel duidelijk als je je de vorm van de eiersnijder voorstelt. Het eigenlijke snijgereedschap bestaat uit lange en scherpe draden die erg aan een harp doen denken. Met deze slimme keukenhulp kunnen gekookte eieren ideaal gevormd worden.

De resulterende eierplakken kunnen uitstekend worden gebruikt om gerechten te versieren, toe te voegen aan een salade of als topping op brood. Overigens verscheen rond 1900 de eerste eiersnijder op het toneel. Dit is uitgevonden door Willy Abel. In 1907 richtte hij in Berlijn een bedrijf op dat ook de eerste eiersnijders produceerde.

DOSNTO eiersnijder van roestvrij staal, eiersnijder, ...BIBURY eiersnijder van roestvrij staal, eiersnijder, 2 in 1...Heatigo eiersnijder, eiersnijder, eiersnijder...Eiersnijder, 3-in-1 multifunctionele handleiding ...Generieke eiersnijder, snijdt eieren netjes en precies in 2 ...Eiersnijder van roestvrij staal, eiersnijder, eierverdeler, ...Eiersnijder Roestvrij Vaatwasserbestendig 3-in-1Eiersnijder 3-in-1, eierverdeler voor ronde en ovale plakjes,...3 1-inEiersnijder 3 in 1 eierverdeler champignonsnijder ei en...
Controleer prijs€12,49Controleer prijs€9,99Controleer prijsControleer prijs€12,99€21,99Controleer prijsControleer prijs
DOSNTO eiersnijder van roestvrij staal, ... *BIBURY eiersnijder van roestvrij staal, ... *Heatigo eiersnijder, ... *Eiersnijder, 3-in-1 multifunctionele handleiding ... *Generieke eiersnijder, snijdt eieren netjes en ... *Eiersnijder van roestvrij staal, eiersnijder, ... *Eiersnijder RVS vaatwasmachinebestendig 3-in-1*Eiersnijder 3-in-1, eierverdeler voor rond en ... *3 in 1*Eiersnijder 3 in 1 eierverdeler champignonsnijder ier...*
◼️ Nvt◼️ ✔Uniek en voortreffelijk ontwerp - uniek ...◼️ ❤ 【Eenvoudig en stijlvol ontwerp】 Uniek ...◼️ HOOGWAARDIG MATERIAAL: deze eiersnijder is gemaakt van ...◼️ SNIJDT EIEREN IN 2 VORMEN: De eiersnijder snijdt je ...◼️ Nvt◼️ Deze eiersnijder is geweldig voor het snijden ...◼️ 【3 in 1 functie】 Kan heel zacht voedsel in drie ...◼️ Nvt◼️ Eenvoudig 3-in-1 keukengereedschap: de eierverdeler heeft ...
◼️ Nvt◼️ ✔Hoogwaardige materialen - Het bestaat uit ...◼️ ❤ 【Eenvoudig te gebruiken】 eieren snijden Makkelijk in gebruik....◼️ Eenvoudig in gebruik: leg het ei gewoon op de ...◼️ SCHERPE DRADEN: De roestvrijstalen draden snijden ...◼️ Nvt◼️ Heeft twee snijplaten perfect rond of ...◼️ 【Hoogwaardig materiaal】 De eiersnijder bestaat uit ...◼️ Nvt◼️ Hoogwaardige materialen: gemaakt van PP in ...
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Controleer prijs€12,49Controleer prijs€9,99Controleer prijsControleer prijs€12,99€21,99Controleer prijsControleer prijs
AanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbieden
Laatst bijgewerkt op 23 maart 2023 8:34 Links naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Functie eiersnijder

De eiersnijder bestaat uit een onderste deel (kunststof, aluminium of RVS) die is voorzien van een uitsparing waarin het gesneden ei blijft. Het bovenste deel doet dienst als een soort deksel, die is voorzien van dunne draadjes.

Met een lichte neerwaartse beweging raakt het deksel met de draadjes het te snijden ei en snijdt het in gelijkmatig dikke plakken. Als je het ei 90 graden draait, kun je het snijproces herhalen en het ei in blokjes snijden.

De verschillende modellen eiersnijders

Naast de verschillende kleuren en designs zijn er niet alleen eiersnijders die schijfjes of blokjes snijden, maar ook kleine kwartjes en met een geïntegreerde prik. Veel modellen eiersnijders snijden niet alleen eieren, maar ook mozzarella, champignons, fruit en aardappelen.

Dit brengt niet alleen multifunctionaliteit met zich mee, maar ook een voordeel in de bediening. Je hebt maar één apparaat nodig om plakjes te snijden.

Sommige eiersnijders hebben zelfs een praktische opvangbak waar de gepelde eierschalen in kunnen worden bewaard. Afhankelijk van het model en de uitvoering verschillen ook de prijssegmenten.

Zoals bij alle apparaten in de keuken en het huis zijn er altijd 3 prijscategorieën: goedkoop, midden geprijsd en hoog geprijsd. Deze eigenschappen hebben invloed op de kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit van een product.

De goedkoopste categorie als het gaat om eiersnijders is meestal gemaakt van plastic. Dit model voldoet aan zijn doel voor sporadisch gebruik. De draden zijn scherp genoeg en snijden door het ei heen. Voedsel met een stevigere consistentie, zoals rauwe champignons, moet mogelijk worden aangetast omdat de draden niet scherp genoeg zijn voor dit proces.

Tip: snijd de eieren in blokjes

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Metalen eiersnijders

De middengeprijsde categorie heeft een aluminium behuizing. Dit materiaal is duurzamer dan kunststof en heeft een schadebestendig oppervlak. De draden zijn scherp en kunnen gemakkelijk champignons en mozzarella snijden. De kans dat er resten vast komen te zitten bij het terugtrekken van het snijdeksel is kleiner dan bij het goedkope model.

Het prijsintensieve model heeft een hoogwaardige roestvrij stalen behuizing. De draden zijn vlijmscherp en snijden door elk voedsel heen. Deze professionele eiersnijders hebben vaak een extra handvat zodat de vingers beschermd zijn tegen etensresten en verwondingen. Professionele eiersnijders van bekende merkfabrikanten kosten rond de 24 euro.

Voor- en nadelen van eiersnijder

De eiersnijder is een slimme hulp voor de creatieve keuken. Maar wat zijn de voor- en nadelen hiervan?

Voordelen

Eiersnijder voor een aantrekkelijk uiterlijk

Als je eierschijfjes nodig hebt voor de salade of een feestelijke specialiteitschotel wilt decoreren met fijne eierschijfjes, dan is de eiersnijder ideaal. De gelijkmatig dikke plakken bieden een decoratieve toevoeging.

Praktische bediening

Iedereen die wel eens geprobeerd heeft een gekookt ei met een mes in gelijke plakjes te snijden, kent het probleem: halverwege het ei komt de dooier los en het ei brokkelt af. De eiersnijder is eenvoudig met één hand te bedienen en het ei wordt tegelijkertijd in identieke plakjes gesneden.

Veelzijdig gebruik

Of het nu gaat om plakjes ei op brood, in een salade of als garnering voor een feestelijk bord: gesneden eieren zien er niet alleen goed uit, maar zijn ook gemakkelijk te gebruiken voor het juiste doel. Met een goede eiersnijder kunnen ook groenten, mozzarella, fruit en aardappelen prachtig gesneden worden. Het moeizame gebruik van een snijmes is niet meer nodig.

Kleine benodigde ruimte

Door het compacte ontwerp neemt de eiersnijder weinig ruimte in beslag. Dit keukenapparaat is meestal plat en kan zelfs in een lade worden opgeborgen. U kunt de eiersnijder dus ruimtebesparend opbergen en bij de hand hebben voor het volgende gebruik.

Nadelen

Als je goedkoop koopt, koop je twee keer

Vooral goedkope eiersnijders van plastic beloven een vrij korte levensduur. De draden worden vaak bot en snijden niet meer door het voedsel. Vooral als je vaak eetborden decoreert en decoreert, is het de moeite waard om een ​​hoogwaardig model te gebruiken waar je lang van kunt genieten.

Maak de eiersnijder schoon

Bij goedkope modellen van kunststof kan het snel gebeuren dat de draden vermoeid raken en niet meer het gewenste snijvermogen hebben. Als je dan je ei in plakjes wilt snijden, zul je merken dat een groot deel van het ei aan de draadjes hangt. Het gesneden ei ziet er ook niet echt aantrekkelijk uit.

In dit geval is het tijd om de eiersnijder moeizaam schoon te maken of weg te gooien. Met de eiersnijder moet je kijken of deze geschikt is voor de vaatwasser. Als dit niet het geval is, kan ernstige schade aan de draad en het lichaam de eiersnijder onbruikbaar maken.

Je moet voorzichtig zijn bij het reinigen met de hand. Zelfs bij goedkope modellen zijn de draden scherp - ook door de spanning - en kunnen ze snijwonden veroorzaken. Het beste is om de eiersnijder in heet water met afwasmiddel te zetten. Op deze manier kunnen eierresten worden losgemaakt en kan de eiersnijder vervolgens grondig worden gereinigd. De draden kunnen worden schoongemaakt met een doek. Het lichaam kan zonder problemen worden schoongeveegd.

Koop eiersnijders

Je kunt een eiersnijder krijgen in grotere supermarkten, huishoudelijke speciaalzaken en op internet. Vooral bij online aankopen kan het model thuis bekeken en geselecteerd worden. De eiersnijder is met één klik te bestellen en wordt binnen enkele dagen bij u thuisbezorgd.

Handig is dat je 14 dagen retourrecht hebt. Hiervoor moet de eiersnijder natuurlijk in een foutloze staat verkeren. Het toverwoord hiervoor is: weer verkoopbaar.

Je kunt de eiersnijder 2 weken niet elke dag gebruiken en je eieren in plakjes snijden. U kunt het model bekijken en vervolgens beslissen of het keukenapparaat aan uw wensen voldoet. Zo niet, dan kan het zonder problemen geretourneerd worden.

Het vinden van de ideale eiersnijder is niet altijd gemakkelijk. Consumenten moeten het juiste apparaat vinden dat bij hen en hun behoeften past uit een veelheid aan modellen, kleuren en vormen.

Vind in de Top🔟 de beste en best verkochte eiersnijproducten 2022 op Honest Tests

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
1. Topverkoper
BIBURY eiersnijder van roestvrij staal, eiersnijder, 2 in 1...*
 • ✔ Uniek en prachtig design -- Unieke verchroomde eiersnijder met 3 snijvlakken. Met twee snijschijven voor mooie...
 • ✔Hoge kwaliteit materialen - Het is gemaakt van duurzaam en aantrekkelijk verchroomd zink. De snijdraden zijn gemaakt van roestvrij staal.
 • ✔Je professionele kok -- Eierscheiders zijn ideaal voor het snijden van hardgekookte eieren. Perfect voor het bereiden van salades of...
2. Topverkoper
Metaltex 204500014 eiersnijder *
 • Eiersnijder gemaakt van stevig kunststof
 • Met roestvrijstalen draden
 • Voor een fijne snit
- 0,95 €3. Topverkoper
BIBURY eiersnijder, eiersnijder voor hardgekookte eieren,...*
 • 🍳【Upgrade materiaal】De eiersnijder is gemaakt van hoogwaardige aluminiumlegering voor basis en handvat. De 304 roestvrijstalen draad is ...
 • 🍳【Compact en handig】 Ergonomisch ontwerp met perfecte eiersleuf. Leg het hardgekookte ei in de snijmachine en druk op...
 • 🍳【Multifunctioneel】 De multifunctionele eiersnijder is niet alleen ideaal voor gekookte eieren, maar kan ook snel en ...
4. Topverkoper
Westmark eierverdeler voor ronde en ovale plakjes, individueel ... *
 • Effectieve, zeer stabiele, hygiënische eierverdeler van aluminium met een speciale voedselveilige coating. Ideaal voor het snijden van 5 mm dun...
 • Moeiteloos knippen dankzij de ergonomisch gebogen handgreep en 10 strakke, scherpe draden van roestvrij staal. Geschikt...
 • Gemakkelijke en snelle bediening. Vorm van pen en kubus door het reeds gesneden materiaal te draaien.
5. Topverkoper
Leifheit eiersnijder Combi ComfortLine serie met 3 functies,...*
 • 3-in-1-ontwerp - De veelzijdige eiersnijdercombinatie maakt indruk met drie functies in één apparaat: rond en ovaal snijden ...
 • Scherpe draden - Met stabiele, roestvrije roestvrijstalen draden snijdt het apparaat gelijkmatig en nauwkeurig door voedsel. Het is geschikt voor...
 • Veilig en ongecompliceerd - De Leifheit eiersnijder is uitgerust met een antisliptoepassing voor veilig gebruik en een eenvoudige ...
6. Topverkoper
Eiersnijder RVS vaatwasmachinebestendig, eierverdeler...*
 • 【Bespaart tijd - eierverdeler roestvrij staal】 Geen vervelend knippen meer. De eiersnijder is ideaal voor alle maten EGGsemplare....
 • 【Effectief -Egg Slicer Cutter】Effectieve, zeer stabiele eierverdeler met 10 strakke, scherpe draden van roestvrij staal, ...
 • 【Hoogwaardige materialen - Eggselente】 De eiersnijders zijn ideaal voor het snijden van hardgekookte eieren. Hoogwaardige productie van EGGstrem...
7. Topverkoper
Eiersnijder, professionele eierverdeler Snijdraden van roestvrij staal...*
 • Eiersnijder: deze eiersnijder heeft snijvormen in een snijmachine, hij snijdt hardgekookte eieren gelijkmatig en...
 • Multifunctionele eiersnijder: deze eiersnijder werkt niet alleen met hardgekookte eieren, hij werkt ook goed met aardbeien, champignons, kiwi...
 • Duurzaam materiaal: elke snijdraad van de eiersnijder is gemaakt van roestvrij staal van ruwvoederkwaliteit, scherp en roestwerend. De basis van de eiersnijder...
8. Topverkoper
Eiersnijder, eiersnijder voor hardgekookte eieren, robuuster...*
 • ☀ 【Materiaal】 - De eiersnijder is gemaakt van hoogwaardig 304 roestvrij staaldraad en de basis en het handvat zijn gemaakt van hoogwaardig ...
 • ☀【Verbeterde technologie】 10 roestvrijstalen draden worden mechanisch geperst om de snijmachine voor gekookte eieren duurzamer te maken, ...
 • ☀【Multifunctionele eiersnijder】 - Deze roestvrijstalen eiersnijder heeft een perfecte eiergroef, de eieren glijden tijdens ...
9. Topverkoper
feihao eiersnijder Champignonsnijder snijdt netjes en...
207 beoordelingen
feihao eiersnijder Champignonsnijder snijdt netjes en...*
 • [Drie-in-één ontwerp] - Uitgerust met 3 afzonderlijke snijschijven, heeft de multifunctionele eiersnijdercombinatie drie hoofdfuncties: ...
 • [Scherpe draad] - De snijlijn is gemaakt van duurzaam en hygiënisch roestvrij staal, dat wordt gebruikt om voedsel precies te snijden ...
 • [Veilig en gemakkelijk] - De snijder is uitgerust met een antisliptoepassing, ergonomisch, veilig in gebruik en heeft een ...
- 2,00 €10. Topverkoper
Egg the Ripper eiersnijder ★ aluminium eierverdeler en...*
 • 🥚EGGSELENTE KWALITEIT: Hoogwaardige productie van EGG Zeer robuust aluminium met roestvrijstalen draden garandeert u een betrouwbaar ei ...
 • ⏱️ BESPAART TIJD: Nooit meer vervelend knippen. De eiersnijder is ideaal voor alle maten EGGsemplare. standbeeld nu...
 • 😂 GRAPPIG CADEAU: grappig ontwerp + slim idee = Egg the Ripper is het perfecte cadeau voor mensen met gevoel voor humor en garandeert ...
- 0,95 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 23.03.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending

[ajax_load_more loading_style="oneindige fading-blocks" container_type="table" post_type="post" post_format="standard" category="advies,testen" category__not_in="952" button_label="meer laden..." button_loading_label="zal geladen"]
🕹️🎮 Koop Sony PlayStation®5-console 🕹️🎮
🔥PS5™-console🔥
kijk naar*