Eieren zijn waardevol voedsel

Foto door de auteur

Niko

Eieren zijn een waardevol voedsel dat bijzonder rijk is aan eiwitten, vitamine A, B, D en E en belangrijke mineralen. De belangrijkste ingrediënten vind je in het eigeel. Eiwit, dat in grote hoeveelheden en in onbewerkte staat wordt geconsumeerd, kan leiden tot aanzienlijke gezondheidsproblemen. Daarom moet je het rauwe verbruik tot een minimum beperken. Het hoge cholesterolgehalte in het ei heeft geen negatief effect op het gezonde organisme. De inname van cholesterol moet echter worden beperkt en er moet rekening mee worden gehouden bij een dieet of bij ziekte.

[apn typ="vergleich2" asin="B00NABN1Z2,B01INIVPDG,B00JGF7S0K,B07XLLZDGL,B0013F7798,B07TWQT785,B07HKDBFZR" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext=" " tpl-buttontpl="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]

Controleer eieren op versheid

Als kippeneieren al een tijdje in de koelkast liggen en je wilt ze op versheid controleren, dan kun je het volgende doen. Eieren kunnen worden gecontroleerd op versheid door ze te schudden. Bij verse eieren mag er niets naar binnen bewegen als het rauwe ei wordt geschud.

Eieren-test-zijn-de-eieren-nog-goed

De leeftijd van de kippeneieren kan ook worden gecontroleerd met een oplossing van een halve liter water en 100 g keukenzout. Als je verse kippeneieren in deze oplossing doet, zinken ze direct naar de bodem.

Als ze in de vloeistof zwemmen, zijn ze drie dagen oud. Als de eieren ouder zijn dan vijf dagen, zwemmen ze naar de oppervlakte en hoe ouder ze zijn, hoe meer ze uit de oplossing steken.

Geklopte eieren

Van tijd tot tijd kan het voorkomen dat er gebarsten eieren in een verpakking zitten, dergelijke gebarsten eieren kunnen worden gekookt zonder te lekken als u de eieren vooraf in aluminiumfolie wikkelt of een beetje zout aan het kookwater toevoegt. Eierdooiers blijven vaak over in recepten. Wanneer ze op een koele plaats worden bewaard, zijn de eidooiers tot drie dagen houdbaar. Hele eidooiers kunnen ook drijven in een bak met water. Eiwit daarentegen moet op dezelfde dag worden geconsumeerd, omdat het zeer snel ontleedt en oneetbaar wordt.

Gekookte eieren

Als je gekookte eieren hebt ingevroren, kunnen ze sneller worden ontdooid als je de eieren in een zoutoplossing doet. Gekookte eieren kunnen worden onderscheiden van ongekookte eieren. Wanneer je de eieren als een tol op tafel draait. Het gekookte ei draait gelijkmatig rond, het verse ei wiebelt. Hardgekookte eieren hebben vaak een donkere rand, die je kunt vermijden. Als eieren hardgekookt moeten worden zonder een donker randje aan de binnenkant te krijgen, kunnen ze slechts 5 minuten gekookt worden. Laat de eieren vervolgens 8 minuten in heet water staan.

Het ei kan gemakkelijk barsten als het wordt gekookt. Eieren barsten niet tijdens het koken als je vooraf de schaal aan het stompe uiteinde doorboort. Dit gaat makkelijker met een standaard eierprik. Het ei kan worden toegevoegd aan warme soepen of andere gerechten. Als warme gerechten (soepen, sauzen enz.) met ei moeten worden afgepeld, moet het eigeel altijd van het eiwit worden gescheiden. Het eigeel wordt gemengd met melk of water en pas daarna toegevoegd aan de warme schotel. Na het doorroeren mag het voedsel niet meer gekookt worden, maar alleen in een waterbad opgewarmd worden, anders gaat het ei stollen.

Eieren met kruidensmaak

Als gekookte of rauwe kippeneieren in een gesloten bak worden bewaard samen met verse kruiden, zoals selderijblad of dille, krijgen ze een pittige toets. Omdat de kippeneieren het aroma van de kruiden door de poreuze schaal absorberen, zijn ze een welkome afwisseling in smaak. Overigens zijn gekookte eieren makkelijker te pellen als je ze meteen afblust met koud water.

Klop eiwit sneeuw

Eiwitten zijn gemakkelijker tot stevige sneeuw te kloppen als je een snufje zout toevoegt voor het kloppen. Vermijd het opkloppen van eiwitten in aluminium bakjes of in geëmailleerde potten die aan de binnenkant stuk zijn, anders wordt het grijs.

Recept eiwit fruit sneeuw

Van overgebleven eiwit kan een smakelijk fruit-sneeuwdessert worden gemaakt. Voeg geleidelijk een kopje vruchtensap en een kopje suiker toe aan het losgeklopte eiwit van 2 tot 3 eieren. De vruchtensneeuw wordt bijzonder stijf als je een beetje stijve room aan de suiker toevoegt.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte eierwekkerproducten van 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte eierwekkerproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 1,00 €aanbod
Leifheit timer ComfortLine-serie, praktisch ...
Leifheit timer ComfortLine serie, praktisch...*
Materiaal - de kookwekker is gemaakt van hoogwaardig en stabiel kunststof
€6,99 - € 1,00 €5,99 Amazon Prime
- 3,50 €aanbod
TFA Dostmann Analoge Korte Tijd Timer Puck, 38.1028.10, tot 60min,...
TFA Dostmann analoge kortetermijntimerpuck, 38.1028.10, tot 60min,...*
Resterende tijd: Duidelijke en gemakkelijk herkenbare weergave van de resterende tijd van de ingestelde timer
€9,99 - € 3,50 €6,49 Amazon Prime
- 0,20 €aanbod
- 1,04 €aanbod
Nieuw!
TOPBATHY 2 stuks kookwekker keukenklok huishoudelijke afteltimer...
TOPBATHY 2 STUKS Kookwekker Keukenklok Huishoudelijke Countdown Timer...*
Digitaal koken: een geweldig cadeau voor je vrienden en familie.; Leuke kookwekker: gemaakt van materiaal voor duurzaamheid...
€19,49
Nieuw!
TOPBATHY 2 stuks Koken Kookwekker Kookklok Magnetische Klok...
TOPBATHY 2 stuks Koken Kookwekker Kookklok Magnetische klok...*
Buitentimer: kookwekker. kan ook gebruikt worden als huishoudelijke decoratie.
€17,09

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 28.03.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter