De iRobot Braava dweilrobot in de test

iRobot Braava jet m6 (m6134) Wi-Fi-compatibele dweilrobot met precisiesproeistraal, nat dweilen en droog vegen, compatibel met spraakassistent, imprint-koppelingstechnologie, reinigt na objecten

 

Dweilrobot iRobot Braava - een onopgesmukt ervaringsrapport.

Op 17.11.2016 november 390 bestelde ik de iRobot Braava 300t bij Amazon. Lange tijd had ik me afgevraagd of een robotdweil de kosten van bijna XNUMX euro echt rechtvaardigde. Na het lezen van talloze tests en klantrecensies (de Vileda Virobi stond ook op de shortlist) en de voor- en nadelen volledig objectief af te wegen, kwam ik terug bij de oorspronkelijke reden voor mijn verlangen naar een elektronisch schoonmaakhulpmiddel: ik haat grondig schoonmaken Soul en ik wil tijd besparen.

iRobot Braava Jet 250, vloerreinigingsrobot met zeer nauwkeurige watersproeieriRobot Braava dweilrobot iRobot Braava dweilrobotLeadaybetter Onderdelen Borstels voor iRobot Roomba 600 Serie 605 606 615 616 620 621 625 630 631 650 653 655 660 670 671 676 680 Accessoires voor iRobot Roomba Robot Stofzuiger Onderdelen Vervangende BorsteliRobot Braava dweilrobot iRobot Braava dweilrobotiRobot Originele Onderdelen - Braava 300 Series Microfiber Reinigingsdoekjes (3x) - Blauw - Herbruikbaar - Compatibel met Braava 300 SeriesiRobot Braava dweilrobot iRobot Braava dweilrobot3 vochtige doekjes, doekjes compatibel met iRobot Braava Jet 240, 241, 250 wasbaar en herbruikbaariRobot Braava dweilrobot iRobot Braava dweilrobotKEEPOW 10 Pcs Micro Doek voor iRobot Braava 390t 390 380t 380 Mint 4200 4200C (5 Pcs Natte Doekjes + 5 Pcs Droge Doekjes)iRobot Braava dweilrobot iRobot Braava dweilrobotHannets hoogwaardige batterij compatibel met iRobot Braava 390 I batterij batterij batterijpack robotstofzuiger robotmop vervangend onderdeel I Braava 390T accessoires 2500 mAh batterij robotmop vervangende batterij 7,24 ViRobot Braava dweilrobot iRobot Braava dweilrobot
3-in-1 robotdweil: Kies doeken voor nat dweilen, vochtig dweilen of droog vegen. Braava jet selecteert automatisch de juiste reinigingsmethode op basis van het type doek【COMPATIBEL MODEL】Deze robotstofzuiger vervangende onderdelen voor iRobot Roomba 600-serie 605 606 610 615 616 620 621 625 630 631 632 650 651 653 655 660 670 671 676 680 681 robotstofzuiger. Ons...Waarom erkende distributeurs en originele accessoires? Wanneer u een iRobot-product koopt, investeert u in uw huis. Slechts één aankoop van originele iRobot-producten van een geautoriseerde ...3 natte dweilpads geschikt voor Jet 240, 241, 250De hoge kwaliteit van de braava 390t poetsdoeken voor irobot zijn herbruikbaar en duurzaam.HOGERE CAPACITEIT: de hoogwaardige Hannets-batterij voor iRobot-reinigingsrobots met een totaal van 2500 mAh werkt enkele uren en biedt 50% meer vermogen dan de originele Braava-batterij
Ideaal voor keukens en badkamers, want het reinigt ook moeilijk bereikbare plaatsen, zoals onder of rond toiletten, in hoeken of onder kasten【PREMIUM KWALITEIT & FUNCTIE】Onze vervangende onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardige pc, maken volledig gebruik van efficiëntie en duurzaam borstelmateriaal. De innovatieve zijborstel voor iRobot...De wasbare, herbruikbare microvezel vloerdoekjes zorgen voor een milieuvriendelijke manier van schoonmaken. De ruwe, blauwe doeken speciaal ontwikkeld voor de Braava 300 serie...wasbaar en herbruikbaarDe hoge kwaliteit van de braava 390t poetsdoeken voor irobot zijn herbruikbaar en duurzaam.DUURZAAM: al onze batterijen voor stofzuigerrobots zijn uitgerust met cellen van de hoogste kwaliteit en maken indruk met onze innovatieve snellaadtechnologie
€249,00 €21,99 €10,99 €9,90 €13,99 €17,50
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
AmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazone
26. September 2022 15: 4626. September 2022 15: 4626. September 2022 15: 4626. September 2022 15: 4626. September 2022 15: 4626. September 2022 15: 46* Advertising

Een paar dagen later was de Braava opgeladen en klaar voor gebruik op de vloer van mijn woonkamer. Ik drukte op de veegknop en de zwarte kubus begon te bewegen met een vrolijke piep. Nu, ruim anderhalf jaar later, heb ik nog steeds geen spijt van de aankoop.

Niets dan de waarheid over de iRobot Braava vloerdweilrobot

In tegenstelling tot sommige andere testportals en blogs vindt u hier een onverbloemd feitelijk rapport gebaseerd op meer dan anderhalf jaar ervaring met de iRobot Braava. Er zijn ook een paar insidertips waarmee je nog meer uit de Braava kunt halen. Wat dit artikel niet biedt: pagina's met uitleg over dure en overbodige accessoires, achtergrondinformatie over het bedrijf iRobot, opgesmukte reclameteksten en al het andere dat op tientallen andere websites te vinden is en al honderd keer is geschreven.

De iRobot Braava - wat het kan doen

In tegenstelling tot de iRobot Roomba van hetzelfde bedrijf die ik ook de mijne noem, is de iRobot Braava geen stofzuigerrobot. Het apparaat beweegt een doek over de vloer en veegt af. Er zijn weinig vergelijkbare toestellen, bijvoorbeeld de Vileda Virobi. Met een prijs van rond de 50 euro zit dit in een heel andere klasse - ook qua prestaties.
De Braava reinigt harde oppervlakken, zoals parket of tegels, met twee verschillende programma's:
Droog, een soort vloerstof. Vochtig, het apparaat heeft een speciaal wisopzetstuk dat gevuld is met water en de dweil nat maakt. Je kunt hiervoor een meegeleverde microvezeldoek gebruiken of vochtige doekjes, bijvoorbeeld van Swiffer. Natuurlijk werken de producten van dealers als DM of Rossmann ook.

Omdat hij relatief vlak is met een hoogte van nog geen acht centimeter, kan de Braava ook onder veel meubels worden schoongemaakt, bijvoorbeeld bedden of planken. De ervaring leert dat de robot met één acculading zo'n 33 (vochtige) tot 93 (droge) vierkante meter aankan, afhankelijk van de obstakels en het gekozen wisprogramma. Keert na reiniging automatisch terug naar het startpunt; Snel opladen van de accu dankzij het turbolaadstation (binnen 2 uur); Slimme navigatie met behulp van het NorthStar navigatiesysteem.

Het is altijd verbazingwekkend hoeveel stof en vuil de Braava verzamelt. Ik geniet er ook nog steeds van om af en toe de zwarte schoonmaakduivel aan het werk te zien. Waarschijnlijk ook omdat ik blij ben dat ik gespaard ben gebleven van schoonmaken

iRobot Braava - wat het niet kan

De Braava vervangt zeker niet het occasionele stofzuigen en afvegen met de hand. Daar zijn verschillende redenen voor: Vanwege de grootte zijn sommige hoeken over het algemeen onbereikbaar voor de Braava. Grotere kruimels of ander grof vuil moeten met de hand worden verwijderd. De Braava is geen stofzuiger en duwt dergelijk vuil voor zich uit totdat het het ergens kwijtraakt. De druk waarmee de Braava het doek over de vloer beweegt is relatief laag. Bij hardnekkige en ingedroogde vlekken die je zelf flink zou moeten schrobben, kun je er vanuit gaan dat hij het niet zal pakken als hij het daar afveegt. Toen ik hem voor het eerst gebruikte, was ik echter behoorlijk verrast. Mits er vooraf een grondige reiniging is uitgevoerd, houdt de kleine het oppervlak echt schoon. De slijtvastheid en betrouwbaarheid van de Roomba overtuigde mij van het merk iRobot.

IRobot Braava dweilrobot - persoonlijke conclusie

Zoals ik al zei, heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van de aanschaf van de iRobot Braava dweilrobot. En los van zijn prestaties, is de zwarte kubus mij dierbaar geworden. Vanwege zijn volledig onmelodische maar op de een of andere manier schattige pieptoon, wordt de Braava nu alleen maar thuis genoemd: Biebo.

In de keuken hebben we een iets ruwere donkere tegelvloer. Bij het met de hand wassen zie je al dat er gemakkelijk strepen kunnen ontstaan. Hier zie je af en toe strepen of de sporen van de wielen. Het is tenminste schoon. Voor een grondige reiniging moet je af en toe de keuken zelf even opvegen, maar het verlengt in ieder geval de levensduur tot het weer nodig is. Meestal wordt de herbruikbare microvezeldoek gebruikt voor het opruimen. Het vuil dat het losmaakt is behoorlijk enorm, het is moeilijk te geloven.

De insidertips voor de iRobot Braava dweilrobot

Zoals beloofd, hier enkele tips uit meer dan anderhalf jaar ervaring met de Braava:
Berg voor het afvegen zoveel mogelijk op (bijv. stoelen), omdat de Braava veel energie verbruikt bij het rijden om obstakels heen, wat een negatief effect heeft op het gebied dat hij met één lading creëert.

Gebruik het afstofprogramma ook met vochtige doeken. De robot legt dan een veel grotere afstand af en verbruikt minder energie. In mijn ervaring is het reinigingsresultaat vrij gelijkaardig.

Houd bij het starten van de Braava de programmaknop voor nat of droog wissen ingedrukt totdat u een pieptoon hoort. Dit start een alternatief programma dat iets minder precies werkt. Voordeel: de batterij gaat aanzienlijk langer mee. Naar mijn mening is het verlies aan nauwkeurigheid te overwinnen, aangezien je toch af en toe randen en hoeken met de hand moet schoonmaken.

Voor de badkamer gebruik ik graag wegwerphanddoeken van Swiffer en Co. Ze hebben een aangename citrusgeur. Ik vind de prijs van ongeveer 4 cent per handdoek nog acceptabel. Je kunt de doekjes ook gebruiken om af en toe de hoekjes af te vegen die de Braava heeft weggelaten.

Afhankelijk van de gebruiksfrequentie moet de batterij ongeveer om de twee jaar worden vervangen. Het enige wat je hoeft te doen is een schroef en een plug los te draaien en deze weer vast te maken na het vervangen van de batterij.Het geheel is werkelijk feilloos. Als vakman met twee linkerhanden weet ik waar ik het over heb. De vervangende accu is relatief goedkoop in vergelijking met de aanschafprijs en kost tussen de 20 en 40 euro.

Ik kan ook aanraden om alle deuren te beveiligen met wielkeggen. Het kan voorkomen dat de iRobot Braava dweilrobot de deur schuift en vervolgens de kamer niet uit kan.

Vind in de top 10 de best & best verkochte irobot roomba producten 2022 op eerlijke tests

Hoogste Verkoper% besparing % Nieuwe uitgaven
- 200,00 €1. Topverkoper
iRobot Roomba i3 (i3152) App-gestuurde stofzuigerrobot (stofzuiger...
430 beoordelingen
iRobot Roomba i3 (i3152) App-gestuurde stofzuigerrobot (stofzuiger...*
 • Doelgericht dankzij intelligente navigatie - dankzij de ultramoderne vloersensoren met detectiefunctie navigeert de vacuümrobot in uw ...
 • De Roomba i3 vacuümrobot is geen partij voor hardnekkig vuil en vuil. Met 10 keer de zuigkracht*, de...
 • Het werk is altijd af. Dankzij de reactieve sensortechnologie weet de Roomba i3 vacuümrobot precies welke ruimtes toegankelijk zijn...
 • Dankzij de Dirt Detect-technologie herkent de Roomba i3-stofzuigerrobot meer vuile plekken in je huis en reinigt deze met name...
- 85,00 €2. Topverkoper
iRobot Roomba i7+ (i7556) App-gestuurde vacuümrobot met...
1.973 beoordelingen
iRobot Roomba i7+ (i7556) App-gestuurde vacuümrobot met...*
 • Houd de belangrijke gebieden in uw huis schoon en netjes terwijl u de moeilijke gebieden omzeilt. Dankzij de...
 • Het opruimen van kruimels is nu gedaan met één simpele opdracht. Zeg gewoon: "Roomba, maak schoon onder de keukentafel." Met...
 • De Roomba i7+ robotstofzuiger kan niet tegen hardnekkig vuil en onzuiverheden, waardoor met 10 keer de zuigkracht* de ...
 • Dankzij de Dirt Detect-technologie herkent de Roomba i7+ stofzuigerrobot meer vuile plekken in je huis en reinigt deze met name...
3. Topverkoper
iRobot Roomba 981 App-bestuurbare stofzuigerrobot (stofzuiger...
5.270 beoordelingen
iRobot Roomba 981 app-gestuurde stofzuigerrobot (stofzuiger...*
 • Het vuil bereikt de nek - De Roomba 98X vacuümrobot bevrijdt je huis van hardnekkig vuil en onzuiverheden, dankzij de ...
 • Dankzij de Dirt Detect-technologie herkent de Roomba 98X-stofzuigerrobot meer vuile plekken in je huis en reinigt deze met name...
 • De Roomba 981 robotstofzuiger maakt gebruik van geavanceerde vSLAM-navigatie om kaarten van uw huis te maken om efficiënt in rechte lijnen te navigeren...
 • Maakt aanpassingen waar u baat bij heeft - Onze robots leren uw schoonmaakvoorkeuren en geven u gepersonaliseerde suggesties om...
4. Topverkoper
iRobot Roomba e6 (e6192) App-gestuurde stofzuigerrobot (stofzuiger...*
 • 3-traps reinigingskracht: het 3-traps reinigingssysteem kan zelfs hardnekkig vuil aan. Twee rubberen borstels zorgen ervoor dat...
 • Detecteert en verwijdert vuil - Dirt Detect-sensoren waarschuwen de robot voor vuilere gebieden in uw huis, zoals plaatsen met...
 • Bepaal zelf hoe je je huis schoonmaakt met de nieuwe iRobot Home-app. Creëer routines en...
 • Onze robots leren uw schoonmaakgewoonten kennen en geven gepersonaliseerde aanbevelingen om automatisch schoonmaakacties te plannen....
5. Topverkoper
iRobot Roomba 692, app-gestuurde stofzuigerrobot (stofzuiger...
4.912 beoordelingen
iRobot Roomba 692, app-gestuurde stofzuigerrobot (stofzuiger...*
 • Ons effectieve reinigingsconcept omvat het 3-traps reinigingssysteem, de twee borstels voor alle vloeren, tapijten en harde vloeren...
 • Slimmer je huis schoonmaken betekent minder moeite voor jou en veel meer vrije tijd. De Roomba 69x-serie vacuümrobots zijn...
 • Bepaal zelf hoe je je huis schoonmaakt met de nieuwe iRobot Home-app. Creëer routines en...
 • Dankzij de Dirt Detect-technologie herkent de Roomba 69X-stofzuigerrobot meer vuile plekken in je huis en reinigt deze met name...
6. Topverkoper
iRobot Roomba e5 (e5154) app-gestuurde stofzuigerrobot (stofzuiger...
4.450 beoordelingen
iRobot Roomba e5 (e5154) App-gestuurde stofzuigerrobot (stofzuiger...*
 • 3-traps reinigingskracht: het 3-traps reinigingssysteem kan zelfs hardnekkig vuil aan. Twee rubberen borstels zorgen ervoor dat...
 • Detecteert en verwijdert vuil - Dirt Detect-sensoren waarschuwen de robot voor vuilere gebieden in uw huis, zoals plaatsen met...
 • Bepaal zelf hoe je je huis schoonmaakt met de nieuwe iRobot Home-app. Creëer routines en...
 • Onze robots leren uw schoonmaakgewoonten kennen en geven gepersonaliseerde aanbevelingen om automatisch schoonmaakacties te plannen....
- 160,00 €7. Topverkoper
iRobot Roomba i3+ (i3552) App-gestuurde vacuümrobot met...
278 beoordelingen
iRobot Roomba i3+ (i3552) App-gestuurde vacuümrobot met...*
 • Doelgericht dankzij intelligente navigatie - dankzij de ultramoderne vloersensoren met detectiefunctie navigeert de vacuümrobot in uw ...
 • Stofzuigen gaat nu maandenlang vanzelf, dankzij het Clean Base automatisch stofzuigstation, waarmee de Roomba i3+ stofzuigerrobot...
 • De Roomba i3 vacuümrobot is geen partij voor hardnekkig vuil en vuil. Met 10 keer de zuigkracht*, de...
 • Het werk is altijd klaar - dankzij de reactieve sensortechnologie weet de Roomba i3+ robotstofzuiger precies welke ruimtes toegankelijk zijn...
8. Topverkoper
iRobot Roomba 971 App-bestuurbare stofzuigerrobot (stofzuiger...
2.290 beoordelingen
iRobot Roomba 971 app-gestuurde stofzuigerrobot (stofzuiger...*
 • Het vuil bereikt de nek - De Roomba 97X vacuümrobot bevrijdt je huis van hardnekkig vuil en onzuiverheden, dankzij de ...
 • Dankzij de Dirt Detect-technologie herkent de Roomba 97X-stofzuigerrobot meer vuile plekken in je huis en reinigt deze met name...
 • De Roomba 97X vacuümrobot maakt gebruik van geavanceerde vSLAM-navigatie om kaarten van uw huis te maken om efficiënt in rechte lijnen te navigeren...
 • Maakt aanpassingen waar u baat bij heeft - Onze robots leren uw schoonmaakvoorkeuren en geven u gepersonaliseerde suggesties om...
9. Topverkoper
iRobot Roomba s9+ Wi-Fi verbonden robotstofzuiger met...*
 • meegeleverde componenten; 1 roomba s9+1 clean base oplaadstation plus automatisch stofzuigstation1 snoer2 stofzuigerzak 1 extra filter1...
10. Topverkoper
iRobot Roomba 671 WiFi-robotstofzuiger, vuildetectietechnologie, ...
9.338 beoordelingen
iRobot Roomba 671 WiFi-robotstofzuiger, vuildetectietechnologie, ... *
 • Ons effectieve reinigingsconcept omvat het 3-traps reinigingssysteem, de twee borstels voor alle vloeren, tapijten en harde vloeren...
 • Slimmer je huis schoonmaken betekent minder moeite voor jou en veel meer vrije tijd. De Roomba 67x-serie vacuümrobots zijn...
 • Bepaal zelf hoe je je huis schoonmaakt met de nieuwe iRobot Home-app. Creëer routines en...
 • U hoeft zich geen zorgen te maken of uw Roomba 67x-serie robotstofzuiger zijn weg door uw huis zal vinden om de schoonmaak ...
- 200,00 €aanbod
- 85,00 €aanbod
Nieuw!
iRobot 4719026, poetsdoeken, grijs,+iRobot Roomba...
iRobot 4719026, poetsdoeken, grijs,+iRobot Roomba...*
De set bevat: 3 herbruikbare poetsdoeken; Compatibel met: Roomba Series Combo
€328,99
Nieuw!
iRobot 4719025, onderhoudsaccessoire voor Roomba Combo...
iRobot 4719025, onderhoudsaccessoire voor Roomba Combo...*
De set bevat: 2 zijborstels links 2 zijborstels rechts 2 filters 1 hoofdborstel
€358,99

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 26.09.2022-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter