Chaga Mushroom: gezondheidsvoordelen en wetenschappelijk bewijs

Foto door de auteur

Maren

De Chaga-paddenstoel - een tot nu toe weinig bekend gezondheidswonder?

Chaga-paddenstoel - een gezondheidsmirakel?

Voor maagzweren, de ziekte van Crohn of voor interne versterking in een verzwakt immuunsysteem. De Chaga-paddenstoel bereikt steeds meer onze breedtegraden en vondsten Tee, in capsules of als druppels vinden hun weg naar onze bekers en medicijnkastjes. Qua smaak wordt een mengsel van koffie en thee, met een vleugje vanille, zo beschreven en kan het zelfs worden gezoet, gemengd met melk of gevarieerd met andere soorten thee.

In deze gids zullen we onderzoeken wat chaga is, welk effect het heeft, wat de ingrediënten zijn, hoe het wordt bereid, of er bijwerkingen zijn en waar je het beste Chaga-thee kunt kopen. Het is het beste om heet water op te zetten, omdat deze paddenstoel de potentie heeft om helemaal naar voren te marcheren. - Chaga-paddenstoel - een gezondheidswonder?

Chaga-paddenstoel - een gezondheidswonder? - vergeleken

Fair & Pure® - Chaga capsules 650mg (Inonotus obliquus) -...CHAGA (Siberian Superfood) - Natural Wild Collection | ...CHAGA Gold paddenstoelpoeder capsules | 93 paddenstoelencapsules met elk 750 mg ...Wohltuer biologische chaga poeder 100g in raw food kwaliteit, chaga ...Evitashop natuurproducten Chaga (Schillerporling leisteen,...Organic Chaga Mushroom Powder - 100g
Fair & Pure® - Chaga Capsules 650mg (Inonotus...*CHAGA (Siberian Superfood) - Natuurlijk ... *CHAGA Gold capsules met paddenstoelenpoeder | 93 champignoncapsules ... *Wohltuer biologische chaga poeder 100g in raw food kwaliteit, ... *Evitashop natuurproducten Chaga (leisteen...*BIO Chaga Paddenstoelenpoeder - 100g *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B00VE0ZLSQ" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Wat is Chaga?

Chaga is een paddenstoel, een parasiet die groeit op de bast van berkenbomen. Zijn sporen breken de berkenschors open en ontnemen de berk zijn rijke ingrediënten. Berk is altijd als remedie gebruikt, de schors draagt ​​bij aan genezing in de vorm van thee of kompressen. De schimmel maakt hiervan gebruik. Gemengd met zijn eigen natuurlijke antilichamen, kan het binnen 10 tot 25 jaar een aanzienlijke omvang bereiken van 80 cm lang en breed. Het uiterlijk doet enigszins denken aan houtskool, maar van binnen is het bruinachtig - oranje en met witte aderen bedekt.

Dit is de eigenlijke schimmel, niet het vruchtlichaam. Bij paddenstoelen worden bijvoorbeeld de vruchtlichamen op de pizza gesneden zodat het eigenlijke mycelium in de aarde verstopt zit. Kort voor het einde van de subpolaire zomer vormt de schimmel zijn sporen, die hij de wereld instuurt voordat hij sterft. Het wordt dus van tevoren geoogst en vervolgens gedroogd en vermalen tot poeder om zijn weg naar ons te vinden.

De wetenschap noemt het Inonotus obliquus en vindt het zo interessant dat het probeert zijn geheimen uit te roeien rond 70. Er zijn echter buitenlandse studies aan de gang, en in onze landen is dit nogal traag. De naturopathie van de lobben en Russen is al lang in de magische doos voor algemene versterking, desinfectie en gebruikt het intern en extern in allerlei klachten die verband houden met een verzwakt immuunsysteem.

Het effect van Chaga

Desinfecterend, verkwikkend en vitaliserend. Dat is de manier van handelen die tegen hem wordt gezegd. Er wordt gezegd dat het nuttig is tegen hoge bloedsuikerspiegels en het tegenhouden van het opgroeien van tumorcellen. Het effect, dat naar verluidt, hoewel nog niet getest op mensen, verreikend is. Hier op dit punt, de uitdrukkelijke verwijzing naar de persoon die moet regelmatig bezoeken aan de arts, het ontvangstbewijs met de behandelende arts van tevoren volgen. Een kleine lijst:

 • tegen vermoeidheid
 • tegen het slechte humeur
 • spijsverterings
 • anti-inflammatoire
 • zorgt voor innerlijke balans
 • ontsmettingsmiddel
 • stopt / remt de groei van Tuorzellen
 • beschermt de alvleesklier, lever en gal
 • tegen maagzweren
 • versterkt het gehele immuunsysteem
 • Verlaagt de bloeddruk
 • tegen gastritis en arteriosclerose
 • tegen hoog cholesterol
 • tegen parodontose
 • verbetert het uiterlijk van de huid bij atopische dermatitis en acne

Samengevat, de ingrediënten versterken het gehele immuunsysteem en geven het precies wat nodig is om holistisch te zijn.
Een verjongingskuur van binnenuit of als een helende ondersteuning van buitenaf.

Chaga en zijn ingrediënten

De wetenschap is nog niet klaar, met zijn onderzoeken. Hoeveel goede eigenschappen de paddenstoel heeft, kan niet precies worden gezegd. Sommige dingen kunnen echter al worden gezegd en dat moet ook gezegd worden. Naast kalium, mangaan en natrium, evenals kleine hoeveelheden ijzer, calcium, silicium, magnesium, koper en zink vallen de volgende op:

Bètaglucanen

Deze activeren het immuunsysteem en helpen het te beschermen tegen gedegenereerde cellen en infecties. Aan de andere kant brengen ze ook het immuunsysteem weer in balans en helpen het lichaam te beschermen tegen gedegenereerde cellen. Een stof die harmoniseert op alle niveaus. In de darm, in de maag, op de huid. Het immuunsysteem wordt opnieuw geklonken.

Zink

De paddenstoel zit vol met zink. Samen met Vitamine C is Zink de absolute celbooster. Zink beschermt en versterkt ook het immuunsysteem, zorgt voor algemene celvernieuwing en draagt ​​bij aan de stabiliteit ervan.

Malanin

Melanine is niet alleen aanwezig in de schimmel, maar ook in menselijke cellen. Dit verhoogt de biobeschikbaarheid enorm. Melanine is nodig om te beschermen tegen vrije radicalen. Meer melanine betekent daarom een ​​verjongende werking van de huid, bescherming tegen UV en bescherming van cellen in het algemeen.

betulinisch

Dit zuur wordt in toenemende mate aangetroffen in de schors van de berk. Een essentiële olie, die ook de laboratoria achtervolgt tegen de ontwikkeling van tumoren. Onder andere beschermt het tegen afzettingen in de vaten, pendelt het bloedlipideniveau en de cholesterolwaarde opnieuw.

Heeft Chaga ook bijwerkingen?

De dosis maakt het gif vaak en veel helpt niet altijd veel. De ingrediënten hebben een bloedverdunnende werking. Vanwege zijn eigenschappen en zijn nog niet volledig onderzocht, wordt het niet aanbevolen om het te nemen tijdens de zwangerschap en borstvoeding en voor mensen die medicatie nodig hebben. Als u gezond bent, is het het beste om een ​​kleine en niet zo goed voorbereide beker te drinken om te zien hoe uw lichaam reageert. De paddenstoel is niet gemaakt voor de oneindige inname, na niet minder dan 3 maanden moet je er even mee stoppen.

De juiste voorbereiding van Chaga

Traditioneel wordt er een thee gekookt van de chunks, die zo snel mogelijk wordt gedronken. De online winkels hebben nog meer te bieden. De moeilijkheid, omdat de Chaga en zijn ingrediënten nog niet volledig zijn onderzocht, kan vaak alleen maar speculeren. We durfden de poging:

Tee

Als thee is hij in de meeste gevallen dronken. Er zijn brokken en theezakjes beschikbaar. Aangezien de thee echter moet worden gekookt en niet als een zak moet worden gegoten, roept dit de vraag op van het ontvouwen van het effect ervan. Voor mensen die veel reizen en niet willen doen zonder de Chaga ertussenin, kan de tas zelf een kleiner kwaad zijn.

De theestoom kan ook worden ingeademd. Dit kan een gunstig effect hebben op de luchtwegen, astma of verkoudheid bijvoorbeeld. De eenvoudigste manier is om over de pot te buigen met een handdoek over je hoofd, de stukjes te koken. Pas op, de stoom is erg heet.

Tip: Lees de onze hier Chaga-theetest

Pulver

Hier zijn de geesten. Sommigen zeggen dat het poeder niet alleen onverteerbaar is en in het slechtste geval constipatie kan veroorzaken, maar de anderen beweren juist het tegenovergestelde. Als je wilt, moet je het zelf ontdekken. Traditioneel wordt de paddenstoel als thee gedronken.

capsules

De capsules bevatten Chaga-poeder - zie Powder. Het wordt soms aanbevolen om de capsule niet te slikken, maar er heet water over te gieten en als thee te drinken.

Tropfen

De druppels bestaan ​​meestal uit dubbel geëxtraheerd Chaga. Eigenlijk iets als thee, alleen maar dikker. Het is niet ondenkbaar dat ze nuttig zijn als er geen nieuwe toevoegingen worden gebruikt. Hoewel opslag en verwerking waarschijnlijk het effect verzachten.

Brocken

4 brokken, de korst en de binnenkant, kook met een halve liter water, kook 10 minuten tot het een zeer donkere kleur heeft aangenomen, zeef en klaar is om te drinken. Gekookt tot 15 minuten, heeft het een hogere impact. Het wordt echter over het algemeen aanbevolen om driemaal daags vóór de maaltijd een kop te drinken.

Waar koop je de Chaga-paddenstoel

Het zou in organische kwaliteit moeten zijn en uit een wilde collectie komen. De paddenstoel is ook nooit helemaal gelukkig, maar slechts een deel. Dit zorgt ervoor dat de schimmel zich weer kan vermenigvuldigen. Het kost tijd om de ingrediënten van de berkenschors te verzamelen, die aan hem moet worden overgelaten. Het maakt niet echt uit of je de Chaga koopt van een goede online winkel of van een winkel. Het hangt af van de kwaliteit, waarop men zijn oog moet werpen. Vooral omdat de schimmel nogal gevoelig is.

Wat u zou moeten overwegen

Hier zijn enkele tips om op te letten:

 • de paddenstoel moet worden bewaard in papieren zakken en
 • niet in aluminium of zelfs plastic
 • hij zou minstens 5 jaar oud moeten zijn
 • zorg ervoor dat het in organische kwaliteit komt
 • Berk heeft de meest gunstige eigenschappen
 • Zorg ervoor dat de paddenstoel niet is besmet
 • schone en droge opslag is essentieel
 • hij kan alleen 15% restvocht bevatten, anders dreigt hij te vormen omdat het een puur natuurproduct is
 • Thee uit China is in diskrediet met chemicaliën en groeit op granen. Dit is niet bijzonder gunstig voor de gezondheid, maar trekt met redelijke prijzen
 • de juiste paddenstoel komt uit een wilde collectie en indien mogelijk uit een zeer koud gebied. Omdat het juist deze langzame groei is, die de ingrediënten zo comprimeert

Bonusrecepten

De thee is gemakkelijk te mengen en behoudt zijn werking, in tegenstelling tot sommige andere natuurlijke producten. Het kan worden aangevuld met melk en suiker, kaneel of andere kruiden. Het is ook heerlijk bij andere soorten thee. Experimenteren is dus toegestaan. Kamille, venkel, gember, koffie of chocolade zoethout. Chaga-thee heeft van zichzelf niet zo'n dominante smaak en kan zich gemakkelijk aanpassen aan andere smaken.

Tip: Kook de thee altijd apart, mix en probeer.

In Lapland verlaten ze de thee voor 24 uren in de koelkast en drinken het als een verfrissing.
Probeer er ook een smoothieHier kun je experimenteren met verse dingen die veel vitamines bevatten.

Conclusie

Proeven gaat over studeren. Je kunt de schimmel niet beschadigen, als je maar niet overdrijft. Langzame benadering is wenselijk, vooral omdat de Chaga uiteindelijk alleen in dierproeven werd gespiegeld. Voor risicogroepen, zoals altijd, is dubbele zekerheid, want een gok hoeft niet altijd het bewijs van het tegendeel te leveren. De indicaties spreken voor de positieve effecten. Een bijna nieuw gebied om mee te doen. Spannend en het ontdekken waard. In China kun je immers de Chaga-paddestoel kopen, of Schieferporing Schieferporing, zoals die door ons wordt genoemd, zelfs in de apotheek, hier lijkt de ervaring volkomen positief te zijn.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte Chaga paddenstoelproducten in 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte Chaga-paddenstoelproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

effectieve natuur biologische chaga-paddenstoelstukjes 100 g - wild geoogst uit Estse berkenbossen - veganistische en rauwe voedselkwaliteit - ideaal voor premium chaga-thee en koffie

Auf Eerlijke tests je kunt enkele tests vinden (inclusief Zwembad, Fitness, Huis & Tuin) & Raadgever (met inbegrip van Smart Home, Beauty, ambacht) die je verder kan helpen.

Tip: Een cadeau-idee of Verjaardag cadeaus mogen nooit goedkope producten zijn, geef niets weg wat je zelf niet zou gebruiken qua kwaliteit.

Veel positieve punten Kopersbeoordelingen zijn vaak een teken dat mensen blij zijn met het chaga-paddestoelproduct.

Aanbevolen lectuur: massage gun, fitness Bike, testen van het product

meer top 10 lijsten

Bronnen:
http://www.vitalpilzratgeber.de/chaga/

https://www.wunderweib.de/chaga-pilz-wie-der-schiefe-schillerporling-vor-krankheiten-schuetzt-102852.html


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 21.05.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Maren

Ik ben een freelance auteur die onder andere twee boeken heeft gepubliceerd. Schrijf als een gepassioneerde ghostwriter, een toegewijde adviseur, een fervent e-booker en vooral gratis. Mijn motto: het leven komt niet achter je aan, maar het komt je twee keer zo snel tegemoet.

Laat een bericht achter