Broodplanken: veelzijdige hulp | Schoonmaaktips

Ontbijtplank Broodplank voor scholieren aan het begin van de school (schoolkinderen)

Denk je aan breadboards, dan denk je vast aan oude jeugdherinneringen of de reclame met de heerlijke hazelnootplakjes!

Zonder snijplank gaat het niet. Klassieke breadboards zijn altijd een van de belangrijkste gebruiksvoorwerpen in een huishouden geweest. Ook al zijn deze in de loop van de tijd vervangen door borden en je eigen servies, broodplanken bieden een heerlijke nostalgie en een ideale gelegenheid als snijmat of voor het bereiden/opdienen van eten.

Versgebakken brood heeft een heerlijke en onmiskenbare geur. Je voelt letterlijk hoe je het brood uit elkaar breekt en je neus in het heerlijk geurende deeg steekt. Versgebakken brood wordt bij voorkeur geserveerd met een klassiek broodmes op een bijbehorende broodplank.

Dit heeft als voordeel dat je het brood direct kunt snijden en het beste kunt consumeren terwijl het lauw is. Dek daarna eenvoudig weer af met een handdoek zodat het brood lang vers blijft.

plusmoment broodsnijplank, praktische broodplank met mes...𝐅𝐄𝐈𝐍𝐇𝐎𝐋𝐙® Broodsnijplank met...SOLTAKO plank van olijfhout, olijfhouten snijplank, ...SOLTAKO olijfhouten snijplank, houten plank, serveerplank, ...SOLTAKO olijfhouten snijplank, houten plank, serveerplank, ...Relaxdays Bamboe Broodsnijplank H x B x D: ca. 3 x 37 x...Zeller 25225 broodsnijplank met mes, bamboe, ca. 39,5x23,5x4...LACOR OVALE BroodSNIJPLANK Bambu 40X27X3CM, Bamboe, Bruin, 40...De ontbijtplank van beukenhout om te leren - cadeau-idee...bambuswald© ecologische snijplank | Snijmat 100%...
Controleer prijs€25,90€44,99€44,99€49,99€11,99€19,25€33,99€11,90€11,99
plusmoment broodsnijplank, praktisch ... *𝐅𝐄𝐈𝐍𝐇𝐎𝐋𝐙®...*SOLTAKO bord gemaakt van olijfhout, olijfhouten bord ... *SOLTAKO olijfhouten snijplank, houten plank, ... *SOLTAKO olijfhouten snijplank, houten plank, ... *Relaxdays broodsnijplank van bamboe H x B x D: ... *Zeller 25225 broodsnijplank met mes, bamboe,...*LACOR OVALE BroodSNIJPLANK Bambu 40X27X3CM, ... *De ontbijtplank van beukenhout om te leren -...*bamboebos © ecologische snijplank | ... *
◼️ Nvt◼️ 🔶 Geen kruimels meer: ​​Zorg voor netheid en orde...◼️ 🙌🏼 [Handwerk van hoge kwaliteit] Het extreem harde hout van de ...◼️ 🙌🏼 [Handwerk van hoge kwaliteit] Het extreem harde hout van de ...◼️ 🙌🏼 [Handwerk van hoge kwaliteit] Het extreem harde hout van de ...◼️ De broodsnijplank is gemaakt van bamboehout - een ...◼️ Broodmes van roestvrij staal en handvat van bamboe ...◼️ Materiaal: Bamboe◼️ Leren tijdens het ontbijt? Dan DEZE Vespers...◼️ 💚 ÉÉN KEUKENPLANK, DOZEN VAN GEBRUIK - om te koken, ...
◼️ Nvt◼️ 🔶 Perfecte maat: 40cm x 25cm broodplank aanbieding...◼️ ✅ [uniek] De SOLTAKO olijfhouten snijplank was ...◼️ ✅ [uniek] De SOLTAKO olijfhouten snijplank was ...◼️ ✅ [uniek] De SOLTAKO olijfhouten snijplank was ...◼️ De snijplank biedt niet alleen voldoende ruimte voor een ...◼️ Verwijderbare planksteunen◼️40x27cm.◼️ Afmetingen: ca. 22 x 14 x 1 cm | gemaakt van FSC-gecertificeerd ...◼️ ✅ VOLLEDIG GEMAAKT VAN BAMBOE - Bamboehout heeft zoveel ...
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Controleer prijs€25,90€44,99€44,99€49,99€11,99€19,25€33,99€11,90€11,99
AanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbieden
Laatst bijgewerkt op 23 maart 2023 2:05 Links naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Broodplanken hebben een lange traditie

De Beierse bevolking laat zien hoe het moet: een heerlijk tussendoortje met vers brood, obazda, heerlijk gehaktbrood, lekkere vleeswaren en een beetje fruit als garnering. Dit alles wordt geserveerd op een bord als traditionele snack. Het ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, het ziet er ook nog eens heel goed uit.

Kaas of vleeswaren zien er meestal perfect uit op een rustieke broodplank. Garneer je dit met geschikte groenten of druiven, dan krijg je een ideaal arrangement dat gegarandeerd op elk feest gezien zal worden.

Broodplanken in vorm, kleur en design

Wie aan de klassieke bruine houten plank denkt, is traditioneler. Deze Broodplanken Dat is er natuurlijk altijd geweest, en het is onmogelijk om je een leven zonder voor te stellen, maar de ontwikkeling van breadboards gaat vooruit. Hout is nog steeds de leider in de klassieke broodplank. Onlangs hebben echter acrylplaten, plastic en geraffineerde houtsoorten zich bij de traditionele broodplank gevoegd.

De vertegenwoordigers van de ontbijt-, snack- en snijplanken zijn te vinden in ronde of vierkante, rechthoekige of ovale vormen. Uiteraard moeten de vormgeving, afwerking en kleur passen bij de bestaande keuken. Op de gedekte tafel zijn broodplanken een populaire afwisseling voor het oog.

In de horeca hebben kunststof breadboards tal van voordelen. Dit materiaal wordt echter bijna nooit geaccepteerd voor privégebruik. Houten broodplanken zijn er in klassieke en ongebruikelijke ontwerpen. Zelfs een volledig individueel ontworpen broodplank is mogelijk. Hiervoor wordt een gravure of een motief direct in het hout gebrand. Een leuk cadeau en een mooi hoogtepunt voor op tafel.

Veelzijdigheid van broodplanken

Wil je broodjes serveren of een kaasplankje regelen? Ook dit is mooi geregeld met een broodplankje. Want wat is de verklaring? Het oog eet ook. En het gezichtsvermogen wordt bij deze aanblik allesbehalve verwaarloosd. Naast verschillende houtsoorten en afwerkingen is er natuurlijk ook de kleur.

Lichtbruine, donkerbruine en zelfs gekleurde nuances, naast interessante reliëfs, bieden vreugde bij het ontbijt. Naast de eerste maaltijd van de dag is de broodplank geschikt voor het serveren van sandwiches en sandwiches, als basis voor een selectie groenten en fruit en voor het serveren van het diner.

Door zijn aard is de broodplank ook perfect om te dienen als basis voor een hete pot die je om praktische redenen op tafel zet. Hoewel de broodplank in dit geval zijn doel vervult, is het toch een beetje jammer. Broodplanken zijn ideaal voor het bereiden en snijden van groenten en fruit, maar ook voor vlees en vis.

Je moet de broodplanken daarna grondig schoonmaken zodat ze weer hygiënisch vers zijn, maar als snijmat is het door zijn sterkte een onmisbaar onderdeel van de keuken.

Broodplanken - een individueel cadeau-idee

Dit cadeau-idee is zeker niet alleen voor ouderen. Vooral tegenwoordig dient koken als een soort ontspanning en een ontsnapping aan het anders hectische leven van alledag. Hierdoor keren veel mensen terug van klassiek, visueel aantrekkelijk en traditioneel keukengereedschap. Broodplanken geven het gevoel van iets rustieks waar men zich prettig bij voelt.

Als je de broodplank individueel laat maken en er ook nog een leuke slogan of motief aan toevoegt, wordt de ontvanger vast nog blijer. Broodplanken zijn ook ideaal als basis voor een voedselmand. Als bundel, met verschillende etenswaren - misschien zelfs wat voor de traditionele snack - en een lekkere fles wijn, is zo'n geschenkmand meer dan indrukwekkend.

Een reis naar het verleden

Broodplanken hebben een lange geschiedenis. Het verhaal van het breadboard begon in vroeger tijden, toen mensen nog niet veel bezaten. De houten broodplank kan door veel mensen worden gemaakt en is daarom een ​​van de zelfproducten. Kommen en drinkbekers werden in vroegere tijden ook van hout gemaakt. Hout was toen een wijdverbreide en altijd beschikbare hulpbron.

De onmiskenbare geur van een vers gemaakte breadboard kan worden gelijkgesteld met het werk en de moeite die het kost om het te maken. Traditioneel zat het gezin samen aan het diner en at en dronk uit houten containers. Deze lange traditie geeft vandaag de dag nog steeds een knus en rustiek gevoel.

Broodplanken in de moderne tijd

Aangezien breadboards een onmisbaar onderdeel van het huishouden zijn, moesten fabrikanten iets bedenken om het breadboard aantrekkelijk te maken voor alle groepen mensen. Met een "conventionele" broodplank kun je bijna niemand aantrekken. Innovatie en ideeën waren dus nodig.

Over het algemeen zijn broodplanken praktischer gemaakt. Waar vroeger een conventioneel rechthoekig blok op de keukentafel lag, zijn er tegenwoordig modellen gemaakt van bamboe, uit duurzame bosbouw en broodplanken die overtuigen in functionaliteit. Vooral de laatste categorie overtuigt veel gebruikers.

Met een kruimellade, waar de restanten van het gesneden brood gewoon in vallen, en een apart compartiment voor het broodmes, zijn broodplanken al lang niet meer weg te denken uit de huidige samenleving.

Praktisch, alles uit één hand, zinvol met elkaar geïntegreerd. Dat is het motto van de moderne ontwerpen. Veel broodplanken hebben ook een tweede opzetstuk. Dus de overblijfselen vallen door en het hoofdevenement blijft op het hogere niveau.

Schone broodplanken

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Het schoonmaken van een breadboard is belangrijk. Vooral wanneer vlees daarop in fijne reepjes wordt gesneden, kunnen bacteriën zich in het hout nestelen en zich vermenigvuldigen. Wat is het gevolg? Rechts. De broodplank zal vroeg of laat beschimmelen en een onaangename geur krijgen. Een grondige reiniging is daarom essentieel.

Een houten plank mag natuurlijk niet in de vaatwasser. Dit zou opzwellen en zou dan niet meer bruikbaar zijn. Daarom blijft alleen handmatige reiniging over. Je kunt beginnen met schoonmaken met een stevige spons, een beetje afwasmiddel en lauw water. Je moet het niet laten weken.

Vind in de Top🔟 de beste & best verkochte broodplankproducten 2022 op Honest Tests

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 1,00 €1. Topverkoper
𝐅𝐄𝐈𝐍𝐇𝐎𝐋𝐙® Broodsnijplank met...
78 beoordelingen
𝐅𝐄𝐈𝐍𝐇𝐎𝐋𝐙® broodsnijplank met...*
 • 🔶 Geen kruimels meer: ​​Zorg voor netheid en orde aan de ontbijttafel. Snijd je brood op het stevige houten rooster, kruimels...
 • 🔶 Perfect formaat: 40cm x 25cm broodplank biedt voldoende ruimte voor alle broden, baguettes en broodjes
 • 🔶 Kwaliteit: Hotels en restaurants zweren bij deze houten planken. Snijplanken van FEINHOLZ staan ​​voor eerlijke kwaliteit...
2. Topverkoper
Relaxdays Bamboe Broodsnijplank H x B x D: ca. 3 x 37 x...*
 • De broodsnijplank is gemaakt van bamboehout - een duurzaam, milieuvriendelijk materiaal met bijzondere eigenschappen - bamboeplanken zijn...
 • De snijplank biedt niet alleen voldoende ruimte voor een brood, maar ook voor baguettes, broodjes of chiabatta - plankafmetingen HWD:...
 • Bamboe snijplanken zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk - gewoon schoonmaken met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel en volledig ...
- 10,00 €3. Topverkoper
WMF broodsnijplank met kruimellade, snijplank met...*
 • Inhoud: 1x grote snijplank (44 x 27 x 4,8 cm), 1x Cromargan tray / kruimellade - artikelnummer: 1892014500
 • Zacht voor het mes: aangezien hout zachter is dan het messtaal, biedt deze snijplank een flexibele en daardoor mesvriendelijke basis voor ...
 • De houten inzet is aan beide kanten te gebruiken: één kant met een rooster voor broodkruimels, de andere kant voor ander voedsel (vb. groenten,...
- 6,46 €4. Topverkoper
KESPER 28105 broodsnijplank met uitneembaar snijrek van...*
 • Broodsnijplank met uitneembaar snijrek van gecertificeerd acaciahout (licentienummer FSC-C014021), olie geïmpregneerd. Afmetingen (LxBxH): 47,5 x...
- 2,25 €5. Topverkoper
The Dietzes - Broodsnijplank met kruimelvanger 38x26x2 cm - Made...*
 • MET ZORG GEMAAKT IN DUITSLAND - Breng deze houten snijplank naar huis en geniet van een onvergelijkbare ...
 • KRUIMVRIJ - Uw keuken is eindelijk kruimelvrij. De stokbrood snijplank heeft een uitneembaar rooster en daaronder bevinden zich 2...
 • IDEALE AFMETINGEN EN EDEL MATERIAAL - Dankzij de ideale afmetingen van de broodplank is er een plaats in elke keuken. De snijplank is gemaakt van ...
6. Topverkoper
TNNature broodsnijplank met kruimelgroef en kruimelvanger |...*
 • ✅ Gespecialiseerd: de groeven zorgen voor een ideale afstand om te snijden, vangen de kruimels en maken contact met het mes mogelijk...
 • ✅ Praktisch: het beukenhout garandeert hygiënisch en mesvriendelijk snijden
 • ✅ Onderhoudsvriendelijk: voor een duurzame en hygiënische plank wrijf je gewoon een beetje olijfolie over de plank met een doek
7. Topverkoper
Nerthus FIH 675 bamboe gesneden met kruimelbak, keukentafel...*
 • Bamboe breadboard, ideaal voor elke keuken dankzij de afmetingen en het verwijderbare rooster
 • De tafel heeft sleuven en een dienblad voor het verzamelen van kruimels en zal niet helpen om de keuken of eettafel te verknoeien
 • Gemaakt van bamboe: sterk en duurzaam materiaal dat geen vocht opneemt en tevens antibacterieel en schimmeldodend is door een...
8. Topverkoper
DEKOFANT broodsnijplank met kruimelvanger I BROTLIEBE I...*
 • ✅ NOBLE DEKOFANT HOUTEN BROODSNIJPLANK: keukenwerk was nog nooit zo hygiënisch. Hout is antiseptisch en heeft een zeer dichte...
 • ✅ ANTIBACTERIEEL: De antiseptische eigenschappen van hout voorkomen ongecontroleerde bacteriegroei. Ook geschikt als broodsnijplank...
 • ✅ BLADE-ZACHT OPPERVLAK: De licht verhoogde groeven geven de ideale afstand voor het snijden, het kruimelrooster zorgt ervoor dat de ...
9. Topverkoper
Relaxdays broodsnijplank, praktische broodplank met mes van...*
 • Kruimelvrij: snijd je brood op de snijplank met het kruimelrooster en mes in een praktische set
 • Klaar voor gebruik: het roestvrijstalen broodsnijmes wordt direct op de kruimelplank bevestigd
 • Met kruimelvanger: dankzij het praktische kruimelrooster vallen kruimels direct in het daarvoor bestemde vak
10. Topverkoper
APS broodsnijplank "Rubber Wood", snijplank, broodplank,...*
 • 🥖 HET MERK: Achter het merk APS staat een traditioneel Duits bedrijf met diepgaande kennis van...
 • VOORDELEN: De broodsnijplank met uitneembare kruimellade mag niet ontbreken op het buffet. De vier antislipvoetjes voorkomen...
 • 🥖 MATERIAAL: Deze praktische broodsnijplank is gemaakt van hout. Hout heeft een hoge druksterkte in combinatie met...
- 1,00 €aanbod
- 10,00 €aanbod
WMF broodsnijplank met kruimellade, snijplank met...
WMF broodsnijplank met kruimellade, snijplank met...*
De messeninzet is te gebruiken voor messen met een maximale lengte van 35 cm
€69,99 - € 10,00 €59,99
- 6,46 €aanbod
- 2,25 €aanbod
Nieuw!
Snijplank 1 stuk snijplank Scandinavische stijl...
Snijplank 1 stuk snijplank Nordic style...*
Eenvoudig en subtiel van ontwerp, het is geschikt voor theetafels in de ontvangstruimte.
€163,67
Nieuw!
Pmkvgdy Plastic snijplank Voedselclassificatie...
Pmkvgdy Plastic snijplank Voedselclassificatie...*
Materiaal: PP; Naam: snijplank/snijplank; Kleur: zoals afgebeeld; Maat: 290x190x2,3mm
€20,46

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 23.03.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending

[ajax_load_more loading_style="oneindige fading-blocks" container_type="table" post_type="post" post_format="standard" category="advies,testen" category__not_in="952" button_label="meer laden..." button_loading_label="zal geladen"]
🕹️🎮 Koop Sony PlayStation®5-console 🕹️🎮
🔥PS5™-console🔥
kijk naar*