Test: Bosch verticuteermachine UniversalVerticut 1100 | Verticuteer het gazon perfect

Foto door de auteur

Dirk Re.

Bosch_Verticuterer_Elektro_UniversalVerticut1100-ce1db46e
- 82,27 €
Bosch Huis en Tuin Bosch elektrische verticuteermachine...
Bosch Huis en Tuin Bosch elektrische verticuteermachine...*
Ideaal voor verticuteren en beluchten, met 4 hoogte-instellingen van +5 mm tot -10 mm; Effectieve gazonbeluchting en...
€249,99 - € 82,27 €167,72 Amazon Prime

Als de lente is aangebroken, denkt menig tuinliefhebber aan het verticuteren van de grasveldom vervelende mos en onkruid te verwijderen. Een mooi, vlak gazon is vereist en dat kan met de Bosch UniversalVerticut 1100 verticuteermachine.

Dit project heb ik nu met de Bosch verticuteermachine UniversalVerticut 1100 geïmplementeerd. Dus waar je op moet letten bij het verticuteren van een gazon en welke voorbereidingen daarvoor getroffen moeten worden, vertel ik je in mijn veldrapportage.

De Bosch verticuteermachine UniverseelVerticut 1100 is momenteel verkrijgbaar met een inzamelcontainer voor EUR 159,99. Ik zal je laten zien wat dit apparaat zo speciaal maakt en wat het onderscheidt van andere conventionele verticuteermachines.

vergelijking | verticuteermachine

- 45,95 €1e beste product Einhell elektrische verticuteerventilator GC-SA 1231/1 (230 V, tot...
Einhell elektrische verticuteerventilator GC-SA 1231/1 (230 V, tot...*
 • De elektrische verticuteerventilator GC-SA 1231/1 is een krachtig combinatieapparaat dat geschikt is voor het beluchten en verticuteren van kleinere en...
 • De krachtige seriemotor met 1.200 watt levert een sterk koppel voor continue werkvoortgang en constant nauwkeurige...
 • Het apparaat heeft een robuuste behuizing van hoogwaardig, slagvast kunststof. Dankzij het inklapbare stuur is de...
Amazon Prime
2e beste product Gardena Combisystem Verticuteermachine Boy: Handverticuteermachine voor...
Gardena Combisystem Verticuteermachine Boy: Handverticuteermachine voor...*
 • Effectieve gazonverzorging: de verticuteermachine dringt tot op een millimeter diepte in het gazon en verwijdert efficiënt mos en vilt
 • Moeiteloos werken: de verticuteerrol heeft robuuste wielen met een speciaal profiel en een hefas voor eenvoudiger werken
 • Wobble-free plug-in systeem: het tuingereedschap past op alle Gardena combisystem-stelen en kan eenvoudig worden bevestigd en vastgeschroefd, de ...
Amazon Prime
3e beste product MASKO® - elektrische 2in1 verticuteermachine gazonbeluchter 1800 watt 40cm...
MASKO® - elektrische 2in1 verticuteermachine gazonbeluchter 1800 watt 40cm...*
 • In hoogte verstelbaar en opvouwbaar: handgreep van de beluchter met ergonomische softgrip-handgreep maakt individuele aanpassing en eenvoudig...
 • 2-in-1 functie: Met 1 verticuteer- en 1 ventilatorrol kunt u zowel verticuteren als beluchten, waarbij de betreffende rol eenvoudig te verwisselen is...
 • Wals met 20 stalen messen en 24 veerpennen: mos, onkruid en vilt kunnen eenvoudig worden verwijderd. De in hoogte verstelbare...
- 42,95 €4e beste product Einhell elektrische verticuteerventilator GE-SA 1433 (voor...
Einhell elektrische verticuteerventilator GE-SA 1433 (voor...*
 • De elektrische verticuteerventilator GE-SA 1433 is een hoogwaardig 1.400 watt 3-in-1-combinatieapparaat dat hobbytuinders met de hoogste eisen...
 • Met 20 roestvrijstalen messen bestrijdt de messenrol onkruid en mos inclusief wortels uiterst effectief. De kogelgelagerde ventilatorrol bereikt...
 • De krachtige seriemotor levert een sterk koppel voor continue werkvoortgang en consistent goede resultaten.
- 82,27 €5e beste product Bosch Huis en Tuin Bosch elektrische verticuteermachine...
Bosch Huis en Tuin Bosch elektrische verticuteermachine...*
 • Ideaal voor verticuteren en beluchten, met 4 hoogte-instellingen van +5 mm tot -10 mm
 • Effectieve gazonventilatie en mosverwijdering dankzij koolstofstalen messen
 • Minder legen dankzij de grote opvangbak van 50 liter
Amazon Prime

De verticuteermachine was op een gemaakt en bijgewerkt op een bepaald moment. Prijzen, productinformatie en percentages kunnen afwijken. Actuele waarden vindt u op de productpagina's in de partnershop. Wij willen u erop wijzen dat Honest Tests geen testinstituut is! Je kunt je eigen tests & handleidingen vinden in onze blog en in de respectievelijke categorie!

Bosch_Vertikutterer_Test_Elektro-28775583

Inbedrijfstelling / voorbereidingen

De Bosch verticuteermachine moet eerst worden ingesteld. De eerste treden zijn al voorgemonteerd, dus gelukkig hoeven alleen het handvat en de opvangmand nog in elkaar te worden gezet. De opvangbak is van meet af aan een positieve eigenschap, omdat hij door zijn formaat een grote hoeveelheid mos en onkruid kan opvangen.

Bosch_Verticutterer_1100_Experiences-a0f9a231

Welke voorbereidingen moet ik treffen?

De eerste stap is om het gazon waterpas te maken maximum 4 cm maaien. Voordat met verticuteren kan worden begonnen, moet de juiste diepte set om hinderlijk onkruid en mos te verwijderen. De diepte kan comfortabel met een hendel tot 10 mm worden versteld (eventueel tot een hoogte van 5 mm).

Bosch_Verticutter_Amazon_kaufen-0c1f8181

Ik raad je aan om eerst niet te diep te beginnen, maar hoog te beginnen en dan voorzichtig naar beneden te werken. Want hoe dieper je begint, hoe meer grond er wordt gemengd en je wilt alleen nog maar onkruid en mos verwijderen.

- 82,27 €
Bosch Huis en Tuin Bosch elektrische verticuteermachine...
Bosch Huis en Tuin Bosch elektrische verticuteermachine...*
Ideaal voor verticuteren en beluchten, met 4 hoogte-instellingen van +5 mm tot -10 mm; Effectieve gazonbeluchting en...
€249,99 - € 82,27 €167,72 Amazon Prime

Hoe verticuteer ik correct?

Nadat alle voorbereidingen zijn getroffen, kan het verticuteren beginnen. Hier geef ik een stap-voor-stap handleiding zodat er niets mis gaat.

Allereerst is het belangrijk dat consequent, zonder tussendoor te stoppen, is verschrikt. De verticuteermachine moet in één beweging snel over het gazon bewegen loodrechte richting Wees gedreven. Zodra dit is gebeurd, wordt het volgende spoor aanvankelijk in verticale richting benaderd.

Af en toe de Lege opvangbak, zodat wordt voorkomen dat restonkruid bij een te volle bak terug op het gazon wordt geduwd.

Controleer tijdens het verticuteren steeds opnieuw of de benodigde diepte past. U kunt ook de diepte aanpassen.

Als het gazon eenmaal volledig in verticale richting is verticuterd en het gazon wordt verwaarloosd, kan het proces nu ook worden horizontale richting respectievelijk. Deze stap is handig wanneer het gazon zwaar is aangetast door mos en onkruid.

Als deze stap ook is voltooid, kun je nu naar kale plekken gaan opnieuw ingezaaid kunstmest helpt ook om snel een geweldig uiterlijk van het gazon te krijgen. Een grondige en regelmatige irrigatie is hier nu nodig.

Waar moet ik op letten?

Bij het verticuteren is het belangrijk dat de gazon droog is om het beste resultaat te krijgen. Ironisch genoeg is een te droge grond schadelijk voor de verticuteermessen.

Houd er rekening mee dat een significante grote hoeveelheid gras en onkruidafval kan ontstaan ​​en een uitstapje naar de stortplaats kan nuttig zijn.

Bij het verticuteren is het belangrijk dat webben echt vindt plaats zonder te stoppen. Anders is het resultaat dat de messen niet snijden, maar scheuren.

Het is ook belangrijk dat in eerste instantie in één richting gedraaid en dan, indien nodig, in de andere richting. Dit heeft als voordeel dat werkelijk elke vorm van onkruid geëlimineerd kan worden.

- 82,27 €
Bosch Huis en Tuin Bosch elektrische verticuteermachine...
Bosch Huis en Tuin Bosch elektrische verticuteermachine...*
Ideaal voor verticuteren en beluchten, met 4 hoogte-instellingen van +5 mm tot -10 mm; Effectieve gazonbeluchting en...
€249,99 - € 82,27 €167,72 Amazon Prime

 

Wat maakt de Bosch UniversalVerticut 1100 verticuteermachine bijzonder?

Alleen de Bosch verticuteermachine UniversalVerticut 1100 doet dat grote verzamelcontainers met een capaciteit van ca. 50 liter heel speciaal. Dit alleen al heeft als voordeel dat het onkruid wordt opgevangen en niet direct weer op het gazon wordt gegooid.

Ook de bediening is bij dit model bijzonder eenvoudig. De verticuteerhoogte kan zijn: eenvoudig in te stellen en op elk moment wijzigen. Daarnaast zorgt de 1100 watt motor voor schoon en egaal verticuteren zonder constant grove kale plekken te creëren.

Bosch_Verticutter_Vergleich-3a29dc92

De koolstofstalen messen hebben een lange levensduur in vergelijking met alternatieve metalen messen. Ze snijden netjes zonder mos te plukken. In totaal zijn 14 messen bij de levering inbegrepen.

Bosch_Vertikutierer_Elektro-b78ad18d

Resultaat van de Bosch verticuteermachine UniversalVerticut 1100

Ik zit in mijn test met de verticuteermachine van Bosch absoluut tevreden. In mijn geval leverde het een resultaat op dat absoluut vrij was van klachten. Ik vond het erg gemakkelijk en comfortabel in gebruik. de Lautstärke Het is ook niet te luid, wat vooral belangrijk voor mij was.

Wat ik ook heel prettig vind is dat het handvat snel opvouwbaar en de verticuteermachine neemt zeer weinig ruimte in beslag.

Ik heb een paar plekken opnieuw genaaid. Na 3 weken kreeg ik een geweldig, vol en egaal gazon. Het werk heeft zeker zijn vruchten afgeworpen!

Video's | UniversalVerticut 1100 (donkergroen) vs. oud model AVR 1100

YouTube Video
- 82,27 €
Bosch Huis en Tuin Bosch elektrische verticuteermachine...
Bosch Huis en Tuin Bosch elektrische verticuteermachine...*
Ideaal voor verticuteren en beluchten, met 4 hoogte-instellingen van +5 mm tot -10 mm; Effectieve gazonbeluchting en...
€249,99 - € 82,27 €167,72 Amazon Prime

Voordelen en nadelen 

Voordelen

 • Met opvangbak
 • Diepte verstelbaar op een eenvoudige manier
 • Eenvoudig in gebruik
 • geweldig resultaat
 • direct klaar voor gebruik dankzij de stroomkabel

Nadelen

 • Netsnoer kan hinderlijk zijn
 • Verhoogd prijssegment

Conclusie: Bosch verticuteermachine UniversalVerticut 1100

Ik ben absoluut blij met het resultaat en de bediening van de Bosch elektrische verticuteermachine UniversalVerticut 1100. Afgezien van het hoge prijssegment, is dit: resultaat is erg goed. Het gazon werd gelijkmatig verticuterd.

Met behulp van de opvangbak voelde ik het werk in vergelijking met andere verticuteermachines geen tijd zo stressvol integendeel, het was zelfs leuk om te zien hoe gemakkelijk het is om met het Bosch-apparaat te doen.

- 82,27 €
Bosch Huis en Tuin Bosch elektrische verticuteermachine...
Bosch Huis en Tuin Bosch elektrische verticuteermachine...*
Ideaal voor verticuteren en beluchten, met 4 hoogte-instellingen van +5 mm tot -10 mm; Effectieve gazonbeluchting en...
€249,99 - € 82,27 €167,72 Amazon Prime

Hoewel de prijs van 159,99 euro hoger is, is het toch de moeite waard omdat je veel minder stress en gedoe hoeft te doen. Over het algemeen kan ik een duidelijk koopadvies geven.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte verticuteerproducten van 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte verticuteermachineproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 45,95 €aanbod
- 42,95 €aanbod
- 82,27 €aanbod
Bosch Huis en Tuin Bosch elektrische verticuteermachine...
Bosch Huis en Tuin Bosch elektrische verticuteermachine...*
Ideaal voor verticuteren en beluchten, met 4 hoogte-instellingen van +5 mm tot -10 mm; Effectieve gazonbeluchting en...
€249,99 - € 82,27 €167,72 Amazon Prime
- 79,96 €aanbod
- 61,45 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

Leestip: Gras maaien met de Gardena ComfortCut 450/25


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 14.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter