Verlichting van woonruimtes

Jsz LED Dimbare Plafondlamp Woonkamer Lamp Met Afstandsbediening Modern Minimalistisch Plafondlamp Creatief Metaal Acryl Design Plafondlamp Verlichting Slaapkamer Decor Lamp, Zwart, 105cm

Als de verlichting van woonruimtes vooral wordt bepaald door de individuele beleving van de gebruiker, moeten hier enkele tips worden gegeven voor een praktisch en energiebesparend gebruik van licht in het huishouden. Ook wordt getracht de heersende vooroordelen tegen het gebruik van LED TL-buizen in het huishouden te verminderen.

Natuurlijk wordt ook wat elektrisch werk beschreven dat de leek veilig kan uitvoeren. Eenmaal geïnstalleerde elektrische systemen vergen weinig onderhoud. Het volstaat één keer per jaar de schroeven op de stekkers, stopcontacten, aansluitdozen en glansklemmen op vastheid te controleren.

Om dit werk efficiënt te laten verlopen en het overzicht niet te verliezen, is het aan te raden om de keuring van de verlichting van woonruimtes in één dag uit te voeren. Dit sluit natuurlijk niet uit dat defecte stekkers of stopcontacten tussentijds moeten worden vervangen!

Onderhoud van verlichting in woonruimtes

De lampen daarentegen hebben meer onderhoud nodig omdat ze, net als de meubels en andere meubels, moeten worden schoongemaakt. Kijk daarom goed waar je mooi gevormde en tegelijkertijd onderhoudsvriendelijke lampen kunt gebruiken. Een LED TL buis is zeker makkelijker schoon te maken in de keuken dan een hanglamp.

Maar ook in andere ruimtes is het de moeite waard om te overwegen of een zesvlamskroonluchter absoluut noodzakelijk is of dat een armatuur met een ander ontwerp, dat gemakkelijker te onderhouden is, hetzelfde doel vervult.

Als het echter om verlichting gaat, is het tijdbesparende onderhoud van de verlichting niet het enige dat telt. Ook moet aandacht worden besteed aan een rationeel en energiezuinig gebruik van elektrische energie. De gloeilamp heeft in deze context al lang zijn beste tijd gehad, maar er moet op worden gewezen dat: LED TL buizen hebben een veel lager stroomverbruik en een langere levensduur dan gloeilampen.

Pack 10, 360 graden LED buis, 120 cm, koel wit (6000K). Standaard T8 G13 - 18w - 1800 lumen. Een ++Ledvance IP65 klasse Led vochtbestendige buitenverlichting, behuizing van polycarbonaat voor 1 Led-buisELG lights LED louvre armatuur 150cm 2x 24 watt 4000lm (8000lm) (6500K) (daglicht) Daglicht kantoorlamp plafondlamp kantoorverlichting roosterlamp plafondlamp kantoorlamp optionele hanglampAirand Led buis 45W 4500LM 150CM Koppelbaar vochtbestendig armatuur Led IP66 waterdicht Led werkplaatslamp Armatuur voor garage kelder werkplaats vochtwerende badkamer kantoor magazijn hobbyruimte, neutraal wit 4000K
T8 pijp directe verbinding zonder wijzigingWe raden aan door een specialist te worden geïnstalleerdDubbel paraboolrooster (BAP) van 99,8% aluminium. Ontworpen voor gebruik in kantoren met computerwerkstations - niet-verblindend om storende reflecties op de monitoren van de ...🔥 Vochtdichte armatuur met 12 lampjes aansluitbaar: ⁃⁃⁃⁃ Vochtdichte armatuur is zeer snel en eenvoudig te bevestigen. Gewoon twee clips aan het plafond schroeven en de lamp ophangen...
Maximale eenvoudige kwaliteit, gasslang verwijderen, primer vervangen en LED-tube plaatsenToekomstbestendig, compatibel met toekomstige LED-lampgeneratiesInclusief LED buizen, 2x4100lm, 2x24W, 6500K daglicht (koel daglicht - daglichtlamp). Uiterst zuinig en milieuvriendelijk dankzij de hoge lichtopbrengst van 8200 lm ten opzichte van de lage...🔥Energiebesparende tl-buis:⁃⁃⁃⁃Zeer laag energieverbruik, zorgt voor enorme besparingen, enkelvoudig of in serie. onze tl-buis reduceert tot 90%...
NB €53,45 €19,81 NB NB €96,90 NB NB NB €49,99 NB
Amazon Prime
AmazoneAmazoneAmazoneAmazone
1. April 2023 1: 341. April 2023 1: 341. April 2023 1: 341. April 2023 1: 341. April 2023 1: 341. April 2023 1: 3431 maart 2023 4:02 uur1. April 2023 1: 341. April 2023 1: 341. April 2023 1: 341. April 2023 1: 34* Advertising

Soorten verlichting

De verschillende soorten verlichting, zoals uniforme verlichting, direct, overwegend direct of ook overwegend indirect, moeten verstandig worden gebruikt. Zit er bijvoorbeeld maar één persoon op een werkplek in een ruimte, bijvoorbeeld aan een bureau, dan is het voldoende als deze plek goed verlicht is. Hierdoor bespaart u op energiekosten en verlengt u tegelijkertijd de levensduur van de gebruikte lampen.

In gangen, kelders, vloeren, binnenplaatsen, gangen en bijruimtes kan de algemene verlichting aanzienlijk worden verminderd. Er is geen sprake van aandacht voor passende veiligheidsverlichting.

De taken van verlichting

De verlichting moet een positief effect hebben op het fysieke en psychologische welzijn van de persoon. Er moeten dus goede zeecondities in de kamers zijn. Dit houdt onder meer in dat het licht zo gelijkmatig mogelijk wordt verdeeld. Evenals een verlichtingssterkte die het gemakkelijk maakt om alle objecten in het gezichtsveld te zien, zodat het licht niet mag verblinden. Warme lichtkleuren zijn voordelig voor woonkamers en koude lichtkleuren voor keukens, badkamers en werkplaatsen. In woonkamers zijn verschillende soorten verlichting mogelijk.

 • Directe verlichtingBij directe verlichting wordt bijvoorbeeld al het licht in één richting uitgestraald door een aan de onderkant open lichtstroom door het vlies. Omdat de rest van de ruimte niet zo sterk wordt verlicht en directe straling van bijvoorbeeld het tafelblad een verblindingseffect kan creëren, is dit type verlichting slechts beperkt geschikt voor woonruimtes.
 • Uniforme verlichting, armaturen met uniforme verlichting hebben een volledig gesloten scherm van lichtdoorlatend materiaal. Op deze manier wordt een gelijkmatige, bijna schaduwvrije verlichting van de ruimte bereikt.
 • Voornamelijk directe verlichtingBij overwegend directe verlichting wordt het meeste licht naar beneden uitgestraald en ongeveer 40% van het licht naar boven. Hierdoor wordt het verschil in helderheid tussen het verlichte tafelblad en de rest van de ruimte niet groter.
 • Overwegend indirecte verlichting, Armaturen voor overwegend indirecte verlichting zijn gesloten zodat ze ondoordringbaar zijn voor licht. De doorschijnende tinten, die aan de bovenzijde open zijn, stralen het licht zijdelings en naar boven naar het plafond uit. Door de reflecterende werking van het plafond en de wanden wordt de leefruimte schaduwvrij verlicht. Het goedkoopste type verlichting is een combinatie tussen overwegend directe verlichting voor werkplekken en uniforme of overwegend indirecte verlichting.

Iedereen heeft lampen nodig. Er zijn grote lampen, kleine lampen, felle lampen en lampen met gedimd licht, monochromatische lampen en gekleurde lampen. Kortom: lampen voor alle smaken voor jong en oud zijn er op de lampenmarkt, maar iedereen stelt andere eisen aan lampen.

Mannen kopen andere lampen dan vrouwen

Mannen kopen bijvoorbeeld meestal maar lampen met één achtergrond: ze willen de woning, de werkruimte of de buitenruimte verlichten. Ze hechten veel waarde aan de prijsvergelijking van de aangeboden lampen en aan een zo laag mogelijk energieverbruik. Het uiterlijk van de lampen is meestal min of meer onverschillig voor de mannen.

Natuurlijk hechten ze ook veel waarde aan een mooi uiterlijk en de nieuwe lampen moeten natuurlijk ook passen in het totaalbeeld van het appartement, de werkplek of de buitenruimte, maar decoratieve aspecten van lampen zijn voor mannen van ondergeschikt belang.

Vrouwen willen een prettig woongevoel creëren

Vrouwen zien lampen echter met heel andere ogen dan mannen: ze willen de woon-, werk- of buitenruimte aantrekkelijker maken met harmonieuze verlichting. Vrouwen werken graag met indirecte verlichting en kiezen de lampen van hun keuze op basis van vorm, kleur en stijl. Ze hechten er veel waarde aan dat de aan te schaffen lampen passen in het totaalbeeld van het te verlichten object of de te verlichten ruimte en proberen met gekleurd licht een prettig woongevoel te creëren.

Terwijl vrouwen graag lampen met speelse vormen en gedempt licht plaatsen in de slaapkamer, gebruiken ze in de keuken vaak een combinatie van indirect licht en lampen die de werkruimte in de keuken voldoende verlichten, vrouwen waarderen ook een mix van goed verlichte werkplekken in de studeerkamer en een prettige algehele verlichting van de kamer, die een gevoel van welzijn belooft zodra je de kamer binnenkomt. Vrouwen rusten woonkamers graag uit met een verscheidenheid aan kleinere en grotere lampen, die een feelgood-sfeer creëren en avondbijeenkomsten met het gezin nog mooier maken.

Vrouwen kopen vaak alleen lampen vanwege hun mooie vorm of kleur en het feit dat ze prettig licht uitstralen. Mannen daarentegen kunnen dit zelden begrijpen, maar nemen de omstandigheden als feit aan.

Kinderen zien lampen heel anders dan hun ouders

Ze zien daarin enerzijds de mogelijkheid van verlichting om te spelen of later voor huiswerk en anderzijds krijgen ze de nodige zekerheid om hun omgeving ook 's nachts met gedempt licht te herkennen. Kinderen die bang zijn in het donker zijn dertien in een dozijn. Speciaal voor de allerkleinsten zijn speciale lampen met kindermotieven ontwikkeld, die de kinderkamer in een gedempt licht omhullen en de angst in een mum van tijd laten verdwijnen.

Vooral in kantoren spelen lampen een belangrijke rol

Het is medisch bewezen dat hoofdpijn, oogproblemen en andere ziekten het gevolg kunnen zijn van kantoorwerk bij onvoldoende licht. Dus als u iets goeds wilt doen voor uw medewerkers en daarmee hun prestaties wilt verhogen, moet u zich in een speciaalzaak laten adviseren over lampen. Het is belangrijk dat het betreffende werkgebied van een medewerker voldoende helder verlicht is. Dit betekent dat het licht weliswaar fel genoeg moet zijn om de medewerker te laten werken zonder storende schaduwen, maar dat het licht hem in geen geval verblindt.

Als het gaat om verlichting voor kantoren, wordt er onderscheid gemaakt tussen wit licht en zogenaamd TL-licht (daglicht). Het witte licht kan worden toegepast in ruimtes die niet constant door medewerkers worden gebruikt (bijv. toilet, gang, berging, kopieerruimte etc.), terwijl in ruimtes waar medewerkers permanent aanwezig zijn lampen met TL-licht geplaatst dienen te worden. Het gebruik van lampen met TL-licht suggereert voor de hersenen dat het eigenlijk natuurlijk licht van de zon is. Hierdoor voelt het menselijk lichaam beter aan, kan het beter presteren en worden prikkende ogen en hoofdpijn verminderd.

Vind de beste & best verkochte LED-lampproducten 2022 in Eerlijke Tests in de Top🔟

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
1. Topverkoper
LED plafondlamp Yuanfenghua Met afstandsbediening en app-bediening...*
 • Moderne design plafondlamp: zwarte lampbehuizing met matte afwerking, hoogwaardige textuur en uitstraling, uniek design met uitgeholde...
 • LED plafondlamp afmeting: Ø52×H12CM/20.5*4.7in, gewicht: 4kg, vermogen: 54W, werkspanning: 170V-265V, lumen:4320lm, materiaal: ijzer +...
 • Plafondlamp met dim-afstandsbediening: intelligente afstandsbediening plus APP-bediening, inclusief 3 kleurtemperaturen: koud wit, ...
- 1,00 €2. Topverkoper
Pak van 6 E14 kaars-LED-lampen voor kroonluchters, E14 filament...*
 • ★ Laag energieverbruik: De E14 LED filament lampen hebben een hoge lichtopbrengst van 470 lumen. Met een laag stroomverbruik...
 • ★ Lange CV: De Filament E14 heeft de energie-efficiëntieklasse A++, ze schijnen 15.000 uur en gaan 15 keer langer mee dan ...
 • ★ Hoge kleurweergave: de CRI van LVWIT LED 40W-lampen is altijd hoger dan 80, kleuren zijn daarom onvervalst en natuurlijk ...
- 2,49 €3. Topverkoper
Linkind 13.7W Super Bright E27 LED lamp, vervangt 100 Watt, 2700K...*
 • 💡 SUPER HELDER: Deze A60 E27 spaarlamp heeft een helderheid tot 1521 lumen, wat aan uw enorme verlichtingsbehoeften kan voldoen. Dit...
 • 💡Eenvoudige installatie: de hoogwaardige E27 LED-lamp wordt gekenmerkt door superieure en duurzame materialen. Standaard E27...
 • 💡ENERGIEBESPAREND & DUURZAAM: 15000 uur lange levensduur. 13,7 W A60 lamp komt overeen met conventionele lamp van 100W en bespaart tot 90%...
4. Topverkoper
6er MR16 GU5.3 LED lampen warm wit 5W vervanging voor 40W halogeen...*
 • MR16 GU5.3 Led lamp: 5Watt ter vervanging van 40 Watt, warm wit (3000K), lichtsterkte: 450 lumen. Spanning: AC/DC 12V, Niet dimbaar, 120° breder...
 • Energiebesparing: deze 5W MR16 LED-lampen kunnen 50W halogeenlampen vervangen en 90% energie besparen in vergelijking met halogeenlampen.
 • Hoge CRI: Hoge kleurweergave-index, waardoor dingen er levendiger uitzien en dichter bij hun oorspronkelijke kleur komen om de vermoeidheid van de ...
5. Topverkoper
G4 Led Warm Witte Lampen, 12V 1.5W Geen Flikkerende G4 Led...*
 • 💡Energiebesparend en minder stroomverbruik: deze G4-ledlamp verbruikt slechts 1.5 W, de lichtopbrengst kan overeenkomen met de 20W-halogeenlamp ...
 • 💡Flikkervrij en oogbeschermend: 3000K warmwitte G4 LED-lampen creëren een warme en aangename sfeer, geen flikkering, geen ...
 • 💡Duurzaam en veilig: de 1.5 W g4 LED-lampen van hoogwaardige silicagel hebben een goede warmteafvoer en lichttransmissie, kunnen ...
- 1,87 €6. Topverkoper
LE plafondlamp 15W, LED plafondlamp IP54 waterdicht, 3000K ... *
 • Lamp geschikt voor vochtige ruimtes: met de waterdichtheidsindex IP54-certificaat kan hij veilig worden geïnstalleerd in badkamers, balkons, gangen of ...
 • Bespaar energie: deze LED-lamp vervangt conventionele 100W gloeilampen en bespaart meer dan 85% op elektriciteitskosten. U kunt genieten van de moderne...
 • EENVOUDIGE INSTALLATIE: Draai de installatie vast, instelbare gatafstand. Of het nu gaat om een ​​bureaulamp, hallamp, slaapkamerlamp, badkamerlamp,...
7. Topverkoper
6 Pack MR16 LED-lampen, GU5.3 LED-lamp met...
7 beoordelingen
6-pack MR16 LED-lampen, GU5.3 LED-lamp met...*
 • Energiebesparende MR16 LED-lampen: 4 W biedt 400 lumen (50 watt halogeenequivalent), NIET DIMBAAR, 90% elektriciteitskostenbesparing op elektriciteitsrekeningen, ...
 • LED-verlichting met lange levensduur: CE RoHS-certificaat, 15.000 uur lange levensduur, vermindert de frequentie van lampvervanging en ...
 • Veilige en duurzame kwaliteit MR16/GU5.3 LED-lamp: Milieuvriendelijke LED-lamp en kunststof. Geen lood of kwik,...
- 3,08 €8. Topverkoper
LED tafellamp in Ausolee kristal, Moderne creativiteit Acryl...*
 • 【Crystal Table Lamp】: de kristallen bedlamp is gemaakt van PC + transparant acrylmateriaal. Open tafellamp, lamp straalt als een...
 • 【Aangename kameratmosfeer】: of het nu in de slaapkamer, woonkamer of kinderkamer is, de tafellamp van 215 x 90 mm met 16 kleuropties zorgt voor een ...
 • 【USB-oplaadpoort】 Bedlampje Ingebouwde dubbele 5V/2A snellaadpoorten. 2000 mAh grote batterij kan tot 8 uur meegaan,...
9. Topverkoper
SNADER LED-lichtbalk, LED-tv-achtergrondverlichting, gaminglamp...*
 • ♪♪ 【Muzieksynchronisatie】 Het LED-lampje heeft een ingebouwde zeer gevoelige microfoon die niet alleen de muziekspeler, ...
 • ♪♪ 【2 bedieningsmethoden】 Met de afstandsbediening en de app kunnen 16 miljoen lichtkleuren en veranderingen in het muziekritme worden bestuurd ...
 • ♪♪ Meeslepende ervaring】 De RGB-lichtbalk geeft je thuisbioscoop een grotere kleurdiepte en zorgt zo voor een indrukwekkende ...
- 2,00 €10. Topverkoper
E27 LED lamp, FAUETI Led lamp 9W (vervangt 60W),...*
 • 【ENERGY SAVING】 Deze A60 E27 LED-lampen zijn zo helder als 60W halogeenlampen en verbruiken slechts 10% energie. Ze bieden echter een...
 • 【BETROUWBARE GARANTIE】CE goedgekeurd. Gemiddelde levensduur van 20.000 uur, levensduur van 22,8 jaar (3 uur per dag). Extreem...
 • 【EENVOUDIGE INSTALLATIE】 Standaard E27-fitting, u hoeft de gloeilampen alleen binnen enkele seconden in de lege fittingen te schroeven, geen ...
- 1,00 €aanbod
- 2,49 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 1.04.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending

🕹️🎮 Koop Sony PlayStation®5-console 🕹️🎮
🔥PS5™-console🔥
kijk naar*