Auto-jumpstarter met Jump Starter: hoe het werkt en tips

Foto door de auteur

Maren

Jump-startpakket
Jump-startpakket

Auto starten en auto-accu leegmaken met Jump Starter Kit

Batterij bijna leeg? Frost? Lange levensduur? Krachtige guzzlers in de auto? Niets werkt zonder sap. Een afgeleefde batterij sterft meestal op het slechtste moment: in de ochtend, op min 5 graden in de winter onder tijdsdruk. Waarom is dat eigenlijk?

Deze handleiding gaat over aan de slag accu van het voertuig - krachtige mAh-batterij voor de winter. Voor een lange levensduur. Voor noodgevallen. Voor alles eigenlijk. Ook: waarom het zinvol is om een ​​kleine krachtreserve op de plank te hebben. - Jumpstarter | Startbooster voor de auto-accu

Accu-booster voor auto's - in vergelijking

NOCO Boost HD GB70 2000A 12V UltraSafe starthulp powerbank, auto...Telwin 829565 Drive 9000 3in1 12V lithium jumpstarter...MAXTOOLS JS500 2200A 22Ah, UltraSafe starthulp powerbank, voor...Bosch C3 - intelligente en automatische acculader -...NOCO Boost X GBX45 1250A 12V UltraSafe starthulp powerbank, auto...revolt Jump Starter: notebook powerbank met voertuig jump starter &...Starter voor auto-accu, 12V 30000mAh Jump Starter draagbare powerbank...MAXTOOLS JSL400, Professionele 2400A Lithium Noodstarter voor...Wiltec acculader accu 12V 24V lader...Acculader Jumpstarters voor autoaccu's Autostart...
NOCO Boost HD GB70 2000A 12V UltraSafe jumpstarter...*Telwin 829565 Drive 9000 3in1 ... *MAXTOOLS JS500 2200A 22Ah, UltraSafe starthulp...*Bosch C3 - intelligent en automatisch...*NOCO Boost X GBX45 1250A 12V UltraSafe Jump Starter...*revolt Jump Starter: powerbank voor notebooks met...*Auto accu starter, 12V 30000mAh starthulp ... *MAXTOOLS JSL400, professioneel...*Wiltec acculader accu 12V 24V...*Acculader jumpstarter voor ... *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B016UG6PWE" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Wat is een auto-accu-booster?

Als de accu leeg of te zwak is, start de auto niet. Waarom de batterij leeg is en hoe u uw batterij kunt sparen, meer hierover hieronder. Als het ongeluk is gebeurd, heb je hulp nodig. In principe is het principe eenvoudig: elektriciteit moet vanuit een stroombron in uw auto worden gevoed. Klassiek heb je de keuze om twee sterke kabels aan te sluiten op je accu en op een andere accu in een ander voertuig.

Je hebt altijd een tweede auto nodig of in ieder geval een volledig opgeladen accu. Het is onhandig, onpraktisch en onbetrouwbaar. Om deze reden is er een set, een type Powerbank voor uw auto, U kunt dus zelfstandig werken. Zelfs als je om half zes 's ochtends helemaal alleen zou zijn in Rusland. Bediening is kinderspel. We hebben hieronder beschreven hoe u veilig succes kunt garanderen.

Opties voor het starten van voertuigen

Laten we naar de verschillende opties gaan. Welk tuig heb je? Heb je een automaat, dan hoef je deze alleen maar te overbruggen (of de batterij te vervangen). Als u een wisselwagen heeft, kunt u deze ook in de tweede versnelling van een heuvel afrollen of laten slepen om de auto te starten.

Er zijn ook verschillen tussen diesel en benzine: de diesel heeft over het algemeen meer elektriciteit nodig om weer op gang te komen. Dit betekent echter ook hogere prestaties en de kabels en de stroomgenerator moeten dienovereenkomstig worden ontworpen.

De klassieke kabel

Er zijn twee kabels nodig om uw auto te overbruggen. Deze zijn rood en zwart. Rood betekent plus, zwart min. Het nadeel: als je alleen in een brede gang staat, heb je pech. En wie draagt ​​er constant een volledig opgeladen tweede batterij rond?

** Tip: Als je grote klanten in de auto hebt, heb je misschien een converter nodig, het is de moeite waard om een ​​vaste tweede batterij in de kofferbak te installeren. Je kunt deze ook opladen via je alternator. Het is de moeite waard als u veel en vaak reist.

Draagbare Powerbank - Jump Starter - Start Booster

De nieuwe Boostersets voor auto-accu's bevatten ook starthulpen worden kleiner en lichter. Het is praktisch. Ze hebben vaak extra gadgets zoals krachtige LED-lampen die je niet in het donker achterlaten. Ze zijn uitgerust met verschillende soorten beveiliging en bieden geweldige hulp, ook als het om bediening gaat. Deze sets zijn snel thuis op te laden en u kunt ze gemakkelijk meenemen. De nieuwste modellen wegen vaak minder dan 500 gram.

Oudere of goedkopere modellen zijn meestal een beetje groter en ook zwaarder.

waarschuwing: Er zijn ook startersets die over de sigarettenaansteker lopen. Een 12V-aansluiting is echter vaak niet ontworpen voor deze hoge stroom. Als je pech hebt, verbreekt de verbinding.

Een Startup Help moet altijd worden afgestemd op uw behoeften. Krachtiger starters kunnen ook 6 L dieselmotoren bedienen.

Voertuigjumpstarter met accessoires

U hoeft zich onder geen enkele omstandigheid te beperken. De meeste producten kunnen meer besparen dan uw auto. De meeste functies omvatten:

 • De mogelijkheid om kleine USB-apparaten zoals smartphones en tablets op te laden
 • drugszaak te koelen
 • LED's lichten op in het donker
 • De helpers huis zijn onder andere beschermd tegen water en stof

Voor wie is een Jump Starter geschikt?

Heb je zo'n Auto Booster startset echt nodig? Als u uw auto zelden gebruikt, kan uw batterij in de winter leeg raken. Batterijen haten de kou. Andere redenen kunnen een defecte dynamo zijn, het kan zijn dat uw accu niet voldoende is opgeladen door de korte afstand die u heeft afgelegd.

Oudere batterijen kunnen niet meer zo goed opladen en verliezen snel hun vermogen. Misschien heb jij ook wel een stroomslurper in de auto die stiekem maar door blijft eten. Koude, korte afstanden, stroomvreters - dit zijn de meest voorkomende redenen voor een zwakke batterij.

** Tip: Als uw autobatterij moet worden overbrugd, rijd dan minstens 15 km, als u klanten moet inschakelen (verlichting, verwarming), rijd dan gewoon 20 km. U hebt (in de meeste gevallen) uw auto-accu goed opgeladen.**

Als u van kamperen houdt, heeft u misschien ook wat extra elektriciteit nodig. De powerbanks voor uw auto kunnen u ook geweldige ondersteuning bieden.

Hoe werkt een startbooster?

Je leest vaak over mAh-batterijen. MAh is de afkorting voor milliampère-uur en beschrijft de energie in de batterij. Vertaald betekent het: Als een jumpstart-apparaat 1000 mAh heeft, kan het al zijn energie in één uur volledig vrijgeven of een ander apparaat 10 uur lang van een constante 100 mAh voorzien. Bij het starten van de motor wordt deze energie gebruikt om de accu van stroom te voorzien om de motor te kunnen starten. Je hebt een paar pogingen totdat de Jumpstarter leeg is en de motor start, als dit niet werkt ga je naar een werkplaats.

Natuurlijk hangt dit ook samen met omstandigheden zoals de temperatuur of de leeftijd van de batterij. Dus waar moet je op letten? Hoe hoger de mAh, hoe meer energie de batterij heeft. Dus wat heb je absoluut nodig voor je jump starter? Precies. Een krachtige mAh-batterij!

Ben je stoomboot De e-sigaretten hebben ook vaak een mAh-batterij!

Hoe een jump starter met een krachtige batterij te verbinden

Lees de instructies voor uw product voordat u het nodig hebt en internaliseer het proces. Je kunt niet meer fout gaan met de nieuwe apparaten. Kortom, het is altijd hetzelfde principe.
Voordat u begint met de bruggen, is het echter raadzaam:

 • schakel de motor en het contact volledig uit (dit elimineert ook eventuele stroomvreters)
 • schakel de versnelling uit (of positie P in een automatische transmissie)
 • om de handrem aan te trekken

Dit geldt ook als je je door een andere auto laat overbruggen. Hier is het nog steeds belangrijk dat de twee voertuigen elkaar niet mogen raken.

Ongeacht of het een startset of een donorvoertuig is, nu gaat u als volgt te werk:

 • de rode kabel naar de positieve pool uw batterij (als er een donorauto is, eerst de donorauto, dan de slavenauto)
 • de zwarte kabel komt naar de minpool of naar een massapunt (Let op: de zwarte kabel van de slave auto NIET naar de negatieve pool maar altijd naar een massapunt)

Het laadproces kan nu beginnen. Het demonteren gebeurt in omgekeerde volgorde: verwijder eerst de zwarte kabel en verwijder vervolgens de rode.

Geef je batterij wat tijd. Na ongeveer 2 minuten kunt u beginnen met proberen uw auto te starten. Als het nog niet begint, wacht dan nog twee minuten voordat u het opnieuw probeert.

Nog een opmerking: let op de spanning van de auto. Een kleine benzinemotor lukt het niet om een ​​diesel pick-up te starten en dat geldt ook voor uw Jump Starter. De fabrikanten hebben in de omschrijvingen vermeld voor welke auto de bijbehorende starterkits geschikt zijn. Vanaf 15.000 mah starten ook boosters, SUV's/boten/busjes

Onderhoudsinstructies auto jump starter set

Het is bekend dat batterijen koud haten. Bewaar uw starthulpset indien mogelijk bij kamertemperatuur en controleer regelmatig of deze klaar is voor gebruik. Als je het 4 jaar in je kast hebt, helpt het je niet in geval van nood. Controleer dus regelmatig hoe vol de starter is.

Vanaf ongeveer 5 graden beginnen de meeste batterijen te "bevriezen". Laat uw startset daarom niet in de auto liggen.

Veiligheid

Is er een Jump Starter echt veilig? Ja. De fabrikanten hebben ook nagedacht over veiligheid en daarom hebben de meeste apparaten die CE-gecertificeerd zijn:

 • een overbelastingsbeveiliging
 • en ontladingsbescherming
 • evenals reflux
 • en kortsluitbeveiliging
 • evenals bescherming tegen omgekeerde polariteit

bij jou thuis. Als je het correct gebruikt, weet je het zeker.

Waar moet je op letten bij het kopen van een startboosterset

Als u een startset wilt kopen, moet u een paar dingen noteren, die we hieronder kort zullen opsommen:

 • Voor welk motorvermogen heeft u de Jump Starter nodig?
 • Is het apparaat CE-gecertificeerd?
 • Heb je het model ook nodig als noodstroomvoorziening voor een mobiele telefoon, tablet of iets dergelijks?
 • Moet het een zaklamp hebben?
 • Moet het water- en stofbestendig zijn?
 • Is de operatie veilig en goed uitgelegd?
 • Wat zeggen de klanten?
 • Hoe lang duurt het om de batterij op te laden?
 • Hoe lang kun je het bewaren voordat het op is?
 • Hoe krachtig is het?

Je kunt niet fout gaan met deze criteria. De nieuwe apparaten zijn meestal "onfeilbaar" en u hebt geen tweede man of vrouw nodig om uw auto weer in de versnelling te krijgen.

Voor- en nadelen van startbooster voor auto-accu

Of je hebt het nodig of je hebt het niet nodig? Bijna. Want als je het nodig hebt en er geen hebt, is het al te laat.

Wat zijn de voordelen van de startbooster?

✔ Je hebt geen hulp nodig als je auto je in de steek laat
✔ Een opstarthulpmiddel is niet duur
✔ en neemt niet veel ruimte in beslag
✔ Je kunt leren hoe je het heel gemakkelijk kunt gebruiken
✔ en het apparaat kan ook worden gebruikt als een zaklamp, tijdens het kamperen of als een noodstroombank voor smartphones enz.
✔ Je kunt iemand redden
✔ het is kleiner, lichter en praktischer dan traditionele kabels
✔ Je hebt alles samen in één apparaat

Nadelen van de auto-jumpstarter

✘ Uw set heeft mogelijk onvoldoende vermogen om een ​​dikke diesel tot leven te brengen
✘ Apparaten van slechte kwaliteit ontladen zichzelf binnen zes maanden - zelfs als ze in de kast staan
✘ Bruto bedieningsfouten kunnen alleen worden geëlimineerd met oefening en voorzichtigheid

Conclusie: starthulpmiddel voor voertuigen | Jumpstarter

De nachtmerrie van elke chauffeur: je moet naar je werk, de kar staakt, de batterij is leeg. Als je een zwakke accu hebt of alleen korte afstanden rijdt, is een jumpstarter of accubooster eigenlijk een must. Hiermee kun je jezelf en eventueel andere mensen redden zonder dat je last hebt van logge, zware en vervelende kabels. Rijd je een automaat?

Dan is je geliefde niet eens meer te duwen. Pechhulp kan duur zijn en lang duren. Waarom kies je dan niet liever voor een handige, krachtige mAh-accu die je als het ware in je handtas stopt. Voorkomen is beter dan genezen.

Ontdek tijdens eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte starthulpproducten voor auto's in 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte auto-starthulpproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 16,00 €aanbod
- 5,00 €aanbod
- 36,81 €aanbod
- 57,06 €aanbod
- 20,98 €aanbod
APA 16540 Power Pack, met compressor en starthulp, 12 V
APA 16540 Power Pack, met compressor en starthulp, 12 V*
Starthulp voor auto's, campers en boten. Ideaal als mobiele 12 V-stroombron.; Veiligheidspaaltang met kunststof isolatie
€86,45 - € 20,98 €65,47 Amazon Prime
- 43,17 €aanbod
Dino POWER PACK 12V-600A Jump Starter 66.6Wh 18000mAh | auto...
Dino POWER PACK 12V-600A Jump Starter 66.6Wh 18000mAh | Auto...*
Met 12V 10A continue uitgangsspanning om 12V auto-accessoires te bedienen
€168,00 - € 43,17 €124,83 Amazon Prime
Nieuw!
2000A jumpstarter powerbank, 12V auto-accustarter...
2000A starthulp powerbank, 12V auto-accustarter...*
Veilig: bescherming tegen overbelasting, oververhitting en kortsluiting. Schokbestendige behuizing.
€39,99 Amazon Prime
Nieuw!
elektronische starter elektronische starter RC500-KN/11550 500...
elektronische starter elektronische starter RC500-KN/11550 500...*
Magneet en rotor met hoog koppel, soepelheid voor de beste betrouwbaarheid.; Deze elektronische starter heeft het kenmerk van hoge snelheid,...
€42,54
Nieuw!
elektronische starter Dubbel Messing Vliegwiel Mini 15mm elektronisch...
elektronische starter Dubbel Messing Vliegwiel Mini 15mm elektronisch...*
Magneet en rotor met hoog koppel, soepelheid voor de beste betrouwbaarheid.; Deze elektronische starter heeft het kenmerk van hoge snelheid,...
€45,99

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

Bronnen:
https://batterien-welt.de/tipps-interessantes/was-bedeutet-bei-akkus-mah-milliamperstunden
https://www.autobild.de/artikel/auto-ueberbruecken-starthilfe-geben-2876261.html


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 17.06.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Maren

Ik ben een freelance auteur die onder andere twee boeken heeft gepubliceerd. Schrijf als een gepassioneerde ghostwriter, een toegewijde adviseur, een fervent e-booker en vooral gratis. Mijn motto: het leven komt niet achter je aan, maar het komt je twee keer zo snel tegemoet.

Laat een bericht achter