Bakplaten en bakvormen schoonmaken

Foto door de auteur

Niko

Bakplaten, beslag, cakes, taarten schoonmaken. Bakplaten en bakvormen zijn zeer milieuvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Vetvrij papier moet worden schoongemaakt. Het reinigende effect kan worden ondersteund door af en toe te wrijven met keukenzout. Als een korst fruitcake aan bakplaten blijft plakken, kan deze eenvoudig worden verwijderd als de platen een nacht buiten of in een vochtige ruimte staan. Om roest op sommige bakplaten te voorkomen, dienen deze na het reinigen ingevet te worden. Bakvormen en bakplaten van weinig vuil blik worden gereinigd met een sopje. Zware vervuilingen kunnen worden verwijderd met een mengsel van wijtingkrijt en ammoniak.

[apn typ="vergleich2" asin="B07R2FCCBK,B075F31WPV,B00022446W,B00NSWH7G2,B07Y86W9S6,B07BSQWNHJ" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext="" tpl -buttontpl = "3" false = "" tpl-features = "2" tpl-fmax = "200"]

Goed uitspoelen

Spoel vervolgens alle bakplaten goed af met schoon water. Een mengsel van water en zuiveringszout dat een nacht in de bakplaat blijft staan, kan uitstekende reinigingsresultaten opleveren. Zelfs hardnekkig vuil kan worden verwijderd. Ook hier hebben soda of baking soda hun waarde bewezen. Frisdrank heeft tal van andere toepassingen in huis. Of het nu in de keuken, in de badkamer, bij het wassen van kleding of zelfs in de tuin en voor de gezondheidszorg is, zuiveringszout is veelzijdig

Verkorting: Als je varkens- of schapenvet gebruikt in plaats van margarine om te bakken, zullen de gebakken producten lekker kruimelig zijn.

baking soda: Bakpoeder wordt op het einde altijd gemengd met een overgebleven bloem en aan het deeg toegevoegd. Het moet altijd in een gesloten doos worden bewaard.

Bladerdeeg: Afhankelijk van de portie wordt aan zelfgemaakt bladerdeeg een theelepel tot een eetlepel azijn toegevoegd. Dit maakt het makkelijker om door te bladeren. Doe een kopje water in de koker zodat het bladerdeeg goed rijst tijdens het bakken.

Bak-Bakplaten-Bakpannen Tips en informatie

Bladeren en kruimeldeeg diepgevroren: Na een korte ontdooitijd kan dit deeg direct worden gebruikt om verschillende soorten gebak te maken. Omdat het lang in de vriezer kan worden bewaard, is het bakken van blaadjes of kruimeldeegzakken een kwestie van korte tijd bij een plotseling bezoek.

Blad taart: Uitgerolde cake met weinig beleg (bijv. suikercake) moet voor het bakken meerdere keren met een vork worden ingeprikt. De cake die op deze manier wordt doorboord, kan niet uitpuilen.

Gistgistdeeg

Gist bewaren: Gistresten blijven goed als ze in een vochtige doek worden gewikkeld en op een koele plaats worden bewaard.

Laat het gistdeeg rijzen: Gistdeeg in bakplaten lukt altijd als je het niet op een warme plek zet maar laat rijzen in koud water. Ik wil het principe uitleggen op een cake van 500 g. Verkruimel 10 g gist in een kopje warme melk terwijl u een beetje suiker toevoegt. 200 g margarine wordt gesmolten.

De gist met de melk, de margarine en drie eieren worden door elkaar gemengd. Voeg vervolgens geleidelijk genoeg bloem toe aan dit mengsel tot een stevig deeg is gevormd, het resulterende deeg wordt in een kom met koud water geplaatst. Na ongeveer 10 minuten zal het van de bodem van de kom komen en zwemmen. Hoe langer het deeg in het water blijft, hoe losser de gistcake wordt. Op een met bloem bestoven oppervlak wordt 70 g suiker in het deeg gekneed. Nu kan het op een bakplaat of in een vorm worden geplaatst en direct worden afgebakken.

Gist testen: Gist die lange tijd is bewaard, wordt in warm water geplaatst om het rijsvermogen te testen. Als het omhoog gaat, kan het nog steeds worden gebruikt.

In de winkel is een groot aantal kant-en-klare taarten en cakemeel in verschillende smaken verkrijgbaar. Omdat ze de essentiële ingrediënten al bevatten, verkorten ze de tijd die nodig is om afgewerkte cakes te bereiden aanzienlijk. Als taarten of taarten in een gasoven worden gebakken, schuift u na twee derde van de baktijd een bakplaat in het rooster onder de taart. Hierdoor worden taarten en taarten mooi bruin aan de bovenkant zonder aan de onderkant te verbranden.

taarten en taarten

Taart omdraaien: Als de cake niet uit de vorm komt, wordt deze korte tijd boven een gasvlam of een andere warmtebron gehouden. Hierdoor is het deeg gemakkelijk van de bodem te verwijderen.

Hak de amandelen en noten: als amandelen of noten op het keukenbord worden gehakt, zullen ze niet zo gemakkelijk wegspringen als je ze van tevoren met een beetje bloem of suiker bestrooit.

Papavercake of cake: Je krijgt een sappige maanzaadcake als je wat geraspte beschuit aan het maanzaadmengsel toevoegt.

Shortcrust: Taartbodems gemaakt van zanddeeg worden niet hard of breken niet wanneer ze worden gesneden als alleen de eidooier wordt gebruikt om het deeg te maken.

Kwarktaart: Verwijder na het bakken de bovenste laag van de kwarktaart direct met een mes van de rand van de plaat. Als je de cake in de oven laat staan ​​met de ovendeur open, zal hij niet zo snel inzakken.

Rozijnen en sultanarozijnen: Rozijnen en sultanarozijnen zakken tijdens het bakken niet in het deeg als ze vooraf in bloem zijn gerold.

Een snufje zout (ongeveer 5 g voor 500 g bloem) is net zo belangrijk voor het deeg als de andere ingrediënten. Dit benadrukt alleen de zoete smaak van de gebakken goederen. Reeds aangezuurde melk is uitstekend geschikt om mee te bakken omdat het de werking van het rijsmiddel ondersteunt. Een spiegelglad chocoladeglazuur wordt verkregen op taarten of cakes als de koekjes na het coaten korte tijd in de lauwe oven worden geschoven. De cake zal tijdens het bakken gelijkmatig rijzen als de rand van de cakevorm niet is ingevet. De cake krijgt een recht oppervlak als de ring direct na het bakken wordt losgemaakt, de cake op een bord wordt gegooid en de bodem iets wordt verzwaard totdat deze is afgekoeld.

Om te voorkomen dat taarten inzakken, mogen ze niet op een te hoog vuur worden gebakken. Anders zal het buitenste deel snel uitharden en blijft de binnenkant rauw. De buis wordt verwarmd voor het bakken. Het bakken vindt plaats op middelhoog vuur. Op deze manier behandeld, zal de cake goed worden gebakken en zal niet instorten als je hem eruit haalt. Leg de cake meteen op een zeef en laat hem in de keuken staan ​​tot hij is afgekoeld. Hierdoor kunnen er geen grote temperatuurschommelingen optreden.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte bakvormproducten van 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte bakvormproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 6,73 €aanbod
Originele Kaiser Classic Plus springvorm 26 cm, taartvorm met...
Originele Kaiser Classic Plus springvorm 26 cm, taartvorm met...*
Uitstekende verwijderbaarheid en reiniging door de goede antiaanbaklaag
€25,99 - € 6,73 €19,26 Amazon Prime
- 2,56 €aanbod
Originele Kaiser Classic bakvorm broodvorm 30cm x 11cm x 8cm,...
Originele Kaiser Classic bakvorm broodvorm 30cm x 11cm x 8cm,...*
Inhoud: 1x broodvorm (30 x 11 x 8 cm, inhoud 2,1 l) - artikelnummer: 2300621210; Hoogwaardige KAISER-kwaliteit...
€11,99 - € 2,56 €9,43 Amazon Prime
- 4,42 €aanbod
- 4,19 €aanbod
- 4,00 €aanbod
Zenker 6508 springvorm met platte en buisbodem, diameter 26 cm, zwart...
Zenker 6508 springvorm met platte en buisbodem Ø 26 cm, zwart...*
Leveringsomvang: 1 x Springvorm plat en buisplaat Ø 26 cm van Zenker
€18,99 - € 4,00 €14,99 Amazon Prime
- 9,81 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 29.03.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter