Mierensoort - verspreiding - voorkomen

Foto door de auteur

Niko

De mieren: ondergronds koninkrijk

Mierensoort - verspreiding - voorkomen. Sommige mierensoort in Oostenrijk of Duitsland zijn er voedsel- en voorraadvarkens, die een niet te onderschatten gezondheids- en economisch risico kunnen vormen. Er zijn soorten mieren die zich vooral graag storten op suiker of eiwitrijk voedsel.

veel mierensoort vooral schade aanrichten, van losse terrastegels in de tuin tot rotte en besmette etenswaren in de keuken, van kapotte meubels in de woonkamer tot elektrische kortsluitingen in elektrische apparaten en systemen door het hele huis.

Het begint in het voorjaar.

Op zoek naar suikerrijk of eiwitrijk voedsel mieren in gebouwen en vallen het liefst voedsel in de keuken aan. WHO mieren ontdekt in uw eigen huis, moet u het gevaar serieus nemen. We laten zien welke soorten mieren gevaarlijk zijn en of bepaalde soorten dat wel zijn Huismiddeltjes voor mieren helpen en waarom het belangrijk is om mierenvallen te gebruiken bij een echte mierenplaag.

Er zijn ongeveer 200 verschillende soorten mieren in Europa, waaronder die in Oostenrijk en Duitsland ongeveer 100 soorten mieren thuis leven uitsluitend in georganiseerde, grote mierenkolonies. In het wild zijn mieren een zeer belangrijk onderdeel van het ecosysteem en uiterst nuttig.

Als mieren echter menselijke gebouwen en huizen binnendringen, is dit hinderlijk en in sommige gevallen kan het ook gevaarlijk zijn. Zeer besmettelijke eiwitverslinders en hygiënisch twijfelachtige plagen zoals het geslacht van de farao-mieren maar ook de soorten grasmieren, zwarte en grijze tuinmieren of houtmieren hebben geen plaats in menselijke gebouwen. We presenteren de belangrijkste schadelijke mierensoorten in Oostenrijk en laten zien waarom vliegende mieren geen bedreiging vormen.

Zwartgrijze tuinmier

De werksters van de zwartgrijze tuinmier bewegen zich over duidelijk zichtbare paden terwijl ze op zoek zijn naar voedsel.
ze verkiezen suikerig etenl, maar ze kunnen ook omgaan met voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte. De zwartgrijze tuinmier bouwt zijn nest meestal in de grond of onder bestrating en terrasplaten aan de zonzijde van gebouwen. De locatie van de nesten is te herkennen aan de fijn vernevelde grond rond de uitvlieggaten. Hieronder vind je foto's van mierensoorten.


⇒ MEER OVER HET ONDERWERP


Farao mier

Farao-mieren verschijnen graag in gebouwen. Ze houden van een vochtige omgeving en vormen exacte wandelpaden, vaak langs verwarmingsbuizen, in toiletten, ziekenhuizen, overdekte zwembaden en grote keukens. Farao-mieren geven de voorkeur aan voedsel dat eiwitten bevat, zoals vlees, vetten, bloed of dode insecten. De sterkte van de kolonies kan oplopen tot 300.000 mieren.

Mierensoort - gewone grasmier

De gewone grasmier (tuinmier) is omnivoor en kan zich voeden met elk voedsel, inclusief diervoeder.
Het valt meestal 's nachts gebouwen binnen op zoek naar voedsel. Het kan gemakkelijk in het interieur komen via draden of elektrische kabels. De nesten van de gazon mier komen vooral voor in het gazon, onder stenen en hout of in de buurt van funderingen. De kolonies van deze mierensoort vestigen zich graag in de buurt van water.

Mieren spelen een bijzondere rol onder kolonievormende insecten, omdat veel bijzondere verschijnselen alleen bij deze dieren kunnen worden waargenomen. Hun manier van leven is in veel opzichten uniek en tegelijkertijd uitzonderlijk divers. Welke andere insectenfamilie houdt zich bijvoorbeeld bezig met ‘dierhouderij’ of ‘slavenhouderij’?

Een studie uit het boek “The Way of Life of Central European Ant Species” is gewijd aan de Centraal-Europese mierensoorten en is bedoeld om inzicht te geven in hun manier van leven. Alle belangrijke verbanden met betrekking tot anatomie, ontwikkeling, nestbouw, sociaal leven, zintuigen en voeding worden uitgelegd. Een inleiding tot de belangrijkste details over mieren wordt gevolgd door informatie over het houden van deze dieren, die de laatste tijd vooral populair is geworden in Duitsland.

Er wordt een kleine blik geworpen op de verwerving en installatie van formicaria. Verder worden de belangrijkste criteria voor een succesvolle soortspecifieke mierenhouderij toegelicht. In deze context onderzoekt de studie ook het belang van mieren in biologielessen op algemene scholen.

Soortspecifiek gedrag

Het onderzoek wordt afgesloten met een presentatie van enkele mierensoorten die populair zijn bij mierenbezitters en een beschrijving van enkele soortspecifieke gedragingen en belangrijke details over voeding. In dit verband wordt het belang van het onderwerp “mieren” in biologielessen op algemene scholen besproken. Mogelijke thematische aandachtspunten en benaderingen voor lesvoorbereiding worden behandeld en de voordelen van een mierenformicarium op school worden verduidelijkt. Het werk eindigt met de introductie van een aantal mierensoorten die populair zijn bij mierenbezitters en beschrijft een aantal soortspecifieke gedragingen en belangrijke details over voeding.

Een boek over mieren

Nou, over wie gaat een boek? mieren verwacht in de eerste plaats tips om ze uit huis en tuin te verdrijven. Maar met dit boek ben je aan het verkeerde adres. Hij weet het leven van de levendige zesvoeter op zo'n spannende manier in beeld te brengen dat je niet anders dan versteld kunt staan! Wat zijn het niet allemaal: rovers, tuinders, slavenhouders, veehouders en niet in de laatste plaats voorbeeldige ouders. Dat hangt per geval af van de mierensoort - verspreiding - voorkomen, want er zijn oneindig veel verschillende mierensoorten. Zijn boek is wetenschappelijk correct, maar zo spannend geschreven dat je het - als een goed detectiveverhaal - bijna niet kunt neerleggen.


De lezer voelt onwillekeurig de wens om meer over deze insecten te weten te komen. Dit kan op drie manieren. Allereerst door te lezen natuurlijk worden uitgebreide referenties gegeven. Dan via het veldonderzoek. Hiervoor hoef je niet naar de tropen. Mieren in verschillende maten en vormen zijn al voor de deur te vinden. Maar ten derde kun je verrassend genoeg ook binnen je eigen vier muren studeren. Mierencontainers voor verzorging en kweek, de zogenaamde formicaria, zijn in vele uitvoeringen op de markt verkrijgbaar.

De klassieke dierenhandel heeft deze huisdieren nog nauwelijks ontdekt, maar op internet vind je ze snel. Maar Andreas Eden heeft ook advies als het budget beperkt is. Met alledaagse materialen kun je volgens zijn instructies snel zelf formicaria maken. Natuurlijk zijn er ook een aantal beschermende wetten voor de kleintjes waar je op moet letten. Daarom vind je alle relevante teksten in het boek. En als u meer wilt weten, staan ​​de bijbehorende internetpagina's naast de bibliografie. Ik beloof je dat het de moeite waard is om te lezen, zelfs als sommige mensen die het lezen misschien lijken alsof een van de kleine dieren over hun arm rent.

Ontdek de top 10 van de beste en best verkochte mierenboekenproducten 2024 op Ehrliche Tests. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte Ant Books-product voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
Nieuw!
TOYANDONA 12 STK Künstliche Insektenstütze Kniffliges Spielzeug...
TOYANDONA 12 STK Künstliche Insektenstütze Kniffliges Spielzeug...*
Knifflige spielzeuge: perfekte knifflige requisiten für halloween, den aprilscherz usw.
€16,59
Nieuw!
TOYANDONA 18 STK Knifflige Requisiten Kniffliges Spielzeug...
TOYANDONA 18 STK Knifflige Requisiten Kniffliges Spielzeug...*
Knifflige requisiten: perfekte knifflige requisiten für halloween, den aprilscherz usw.
€21,89
Nieuw!
Aquarien Mini-Fischtank Reptil Haustier stapelbar Aquarium...
Aquarien Mini-Fischtank Reptil Haustier stapelbar Aquarium...*
Sie können nach Ihren Wünschen dekorieren, wie Licht, Algen, Sand, Stein.; Geeignet für Fische, Spinnen, Ameisen,...
€35,19

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 4.03.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter