Ervaringsrapport: Einhell accukettingzaag GP-LC 36

Foto door de auteur

Patrick

Welkom in het universum van DIY! Vandaag duiken we in de wereld van de Einhell GP-LC 36 accukettingzaag, een gereedschap dat prestaties en gemak in uw tuin brengt.

- € 44,95
Einhell Professionele accukettingzaag GP-LC 36/35 Li-Solo Power…*
 • Power X-Change – De accukettingzaag GP-LC 36/35 Li-Solo maakt deel uit van de Einhell Power
 • Ketting spannen zonder gereedschap – zowel het spannen als het verwisselen van de ketting kan zonder speciaal gereedschap.
 • Automatische kettingsmering - De zaagketting wordt permanent voorzien van olie uit de 115 ml olietank met kijkglas en loopt tot 15 m/s snel.

Wat maakt de Einhell GP-LC 36 zo bijzonder?

De Einhell GP-LC 36 is niet zomaar een kettingzaag. Het is een draadloze oplossing die vrijheid en flexibiliteit op het werk biedt. Laten we de belangrijkste aspecten van deze zaag ontdekken.

batterijprestaties

De Einhell GP-LC 36 accukettingzaag staat bekend om zijn indrukwekkende accuprestaties. Het maakt deel uit van het Power X-Change-systeem van Einhell, wat betekent dat het wordt aangedreven door oplaadbare lithium-ionbatterijen. Deze accu's zijn niet alleen krachtig, maar gaan ook lang mee, ook bij zwaar zaagwerk. De batterijen leveren consistente prestaties die pas afnemen als de batterij volledig leeg is. Dit maakt het mogelijk om langere projecten zonder onderbreking uit te voeren. De accu's zijn ook compatibel met andere Einhell Power X-Change-gereedschappen, waardoor ze een veelzijdige en voordelige keuze zijn.

Milieuvriendelijkheid

Het gebruik van batterijtechnologie in plaats van een benzinesysteem maakt de GP-LC 36 milieuvriendelijker. In tegenstelling tot kettingzagen op benzine produceert hij geen directe uitlaatgassen, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Het ontbreken van uitlaatgassen maakt de zaag ook ideaal voor gebruik in afgesloten ruimtes of in milieugevoelige ruimtes. Bovendien betekent het lagere geluidsniveau van de accuzaag een kleinere ecologische voetafdruk, wat in woonwijken een groot voordeel is.

Innovatieve technologie

De Einhell GP-LC 36 accukettingzaag is uitgerust met innovatieve technologie die hem onderscheidt van conventionele modellen. Een belangrijk element is de borstelloze motor, die een grotere efficiëntie en een langere levensduur biedt dan traditionele borstelmotoren. Deze motor levert consistent en krachtig vermogen, wat resulteert in consistente en zuivere sneden. Een ander hoogtepunt is het geïntegreerde LED-licht, dat een beter zicht op het werkgebied biedt, vooral in slecht verlichte omgevingen. Het gereedschapsloos spannen van de ketting is een andere innovatieve functie die het comfort en gebruiksgemak vergroot, doordat de ketting snel en eenvoudig kan worden vervangen of afgesteld zonder extra gereedschap.

Technische specificaties in één oogopslag

Hier kijken we naar de technische details van de GP-LC 36, van batterijduur tot meslengte.

Life Battery

De levensduur van de batterij is een doorslaggevende factor voor de praktische geschiktheid van een accukettingzaag zoals de Einhell accukettingzaag GP-LC 36. Dit model maakt gebruik van Power X-Change-technologie, die een efficiënte en langdurige energievoorziening belooft. De levensduur van een accu is echter sterk afhankelijk van het soort werk. Voor lichte zaagwerkzaamheden zoals het hakken van kleine takken gaat de accu enkele uren mee. Tijdens intensievere taken, zoals het vellen van grotere bomen of het doorzagen van dikkere stukken hout, kan de levensduur van de batterij aanzienlijk worden verkort. Het is daarom raadzaam om een ​​reservebatterij bij de hand te hebben, vooral voor langere of veeleisendere projecten. Het duurt meestal een paar uur om de batterijen volledig op te laden. Het is dus raadzaam om de batterijen na elk gebruik op te laden om te allen tijde optimale prestaties te garanderen.

Zaaglengte en -diepte

Zaagprestaties zijn een ander belangrijk aspect dat de prestaties van de Einhell GP-LC 36 accukettingzaag bepaalt. De zaag heeft een zaagblad met een lengte die geschikt is voor de meeste doe-het-zelfklussen. Hierdoor is een aanzienlijke zaagdiepte mogelijk, voldoende voor het doorzagen van middelgrote takken en stukken hout. De exacte zaagdiepte en -lengte zijn afhankelijk van de specifieke zaagbladgrootte en kunnen variëren, maar bieden doorgaans voldoende ruimte voor een breed scala aan tuin- en doe-het-zelf-toepassingen. De GP-LC 36 is daarom zeer geschikt voor taken als het zagen van hout voor bouwprojecten, het versnipperen van brandhout of het snoeien van bomen.

beveiligingsfuncties

Veiligheid is van het allergrootste belang bij het gebruik van een kettingzaag. De Einhell GP-LC 36 accukettingzaag beschikt over verschillende veiligheidsvoorzieningen die de kans op ongevallen minimaliseren. Deze kenmerken omvatten een instant-stopketting die onmiddellijk stopt in geval van nood of wanneer de hendel wordt losgelaten, waardoor het risico op letsel aanzienlijk wordt verminderd. Een ander belangrijk veiligheidskenmerk is de terugslagbeveiliging, die voorkomt dat de zaag omhoog schiet tijdens het zagen. Bovendien beschikt de zaag over een ergonomische handgreep en een uitgebalanceerd ontwerp dat veilige bediening en controle tijdens het werken mogelijk maakt. Sommige modellen zijn mogelijk ook voorzien van een handbescherming en een kettingvangpen om nog meer veiligheid te bieden bij het gebruik van de zaag.

Praktijkrapport: De GP-LC 36 in gebruik

Ik heb de Einhell GP-LC 36 accukettingzaag getest en deel mijn ervaringen. Hoe presteert hij bij typische tuinwerkzaamheden?

Gebruik en gebruiksgemak

De Einhell GP-LC 36/35 Li kenmerkt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid. Hij maakt deel uit van de Power X-Change-familie van Einhell, wat betekent dat hij wordt aangedreven door twee krachtige 18V-batterijen. Deze batterijconfiguratie zorgt voor krachtige prestaties, waarbij de borstelloze motor efficiëntie en een langere levensduur biedt. De zaag is uitgerust met een gereedschapsloze kettingspanning en kettingwissel, wat de bediening en het onderhoud vereenvoudigt. Bovendien biedt de ergonomische handgreep met softgrip en velgreep een comfortabele en veilige grip.

Snijprestaties en veelzijdigheid

De GP-LC 36/35 wordt geleverd met een hoogwaardig Oregon-zaagblad en ketting, waardoor een maximale zaagcapaciteit tot 33 cm mogelijk is. De kettingzaag heeft een indrukwekkende zaagsnelheid van 15 m/s, waardoor je snel en efficiënt door tuinhout, timmerwerk en ander hout zaagt. Hun snijprestaties maken ze tot een veelzijdig gereedschap voor een verscheidenheid aan houtbewerkingsprojecten.

Geluidsniveaus en onderhoud

Vergeleken met kettingzagen op benzine is de GP-LC 36/35 aanzienlijk stiller, wat hem geschikt maakt voor gebruik in woonwijken. Automatische kettingsmering zorgt voor een continue smering van de ketting, waardoor het onderhoud eenvoudiger wordt en de levensduur van de zaag wordt verlengd. Het oliereservoir van de zaag heeft een inhoud van 115 ml, wat zorgt voor voldoende smering bij langer gebruik.

Handleiding: Zo haal je het maximale uit de Einhell GP-LC 36 accukettingzaag

Van voorbereiding tot onderhoud – hier vindt u nuttige tips voor het gebruik van uw Einhell-kettingzaag.

Inbedrijfstelling en batterijbeheer

inbedrijfstelling

Het opstarten van de Einhell accukettingzaag GP-LC 36/35 Li is doorgaans eenvoudig:

 1. Batterijen plaatsen: De zaag wordt aangedreven door twee 18 V-batterijen. Deze moeten vóór het eerste gebruik volledig worden opgeladen.
 2. Ketting montage: Controleer of de ketting correct gemonteerd en gespannen is. De ketting wordt meestal al gemonteerd geleverd, maar het is belangrijk om de spanning te controleren.
 3. Vul het oliereservoir: Vul het oliereservoir voor automatische kettingsmering. Het is belangrijk dat er altijd voldoende olie aanwezig is om een ​​goede kettingsmering te garanderen.

Batterijbeheer

 • Het opladen van de batterijen: De batterijen moeten na gebruik worden opgeladen. De oplaadtijd kan variëren afhankelijk van de capaciteit van de batterijen.
 • Onderhoud van de batterij: Vermijd het volledig ontladen van de batterijen en bewaar ze op een koele, droge plaats.

Veiligheidstips voor op het werk

 • Persoonlijke beschermende uitrusting: Draag altijd geschikte beschermende uitrusting, inclusief handschoenen, veiligheidsbril en gehoorbescherming.
 • Veilig gebied: Zorg ervoor dat het werkgebied vrij is van obstakels en dat er geen mensen in de buurt van het zaaggebied zijn.
 • Hoe u de zaag correct vasthoudt: Houd de zaag altijd stevig vast met beide handen en zorg voor een stabiele houding.
 • Mindfulness op het werk: Vermijd afleiding en concentreer u op het zaagwerk.
 • Gebruik volgens instructies: Volg altijd de instructies van de fabrikant voor een veilig gebruik van de zaag.

Video

🔥BRUTALE PRESTATIE! Einhell accukettingzaag GP-LC 36/35 Li in de test😱GP-LC 36/35 Li - Review & Test

Veelgestelde vragen over de Einhell accukettingzaag GP-LC 36

Vraag 1: Is de Einhell GP-LC 36 geschikt voor professionele toepassingen? Antwoord: De Einhell GP-LC 36 is in de eerste plaats ontworpen voor doe-het-zelvers en tuinieren. Hoewel het solide prestaties biedt voor een verscheidenheid aan taken, kan voor zeer veeleisend, professioneel werk krachtigere modellen nodig zijn.

Vraag 2: Hoe lang gaat de batterij mee van de Einhell GP-LC 36? Antwoord: De levensduur van de batterij hangt grotendeels af van het soort werk dat wordt gedaan. Bij lichte zaagwerkzaamheden gaat de accu enkele uren mee, terwijl deze bij intensievere werkzaamheden sneller leeg raakt. Het is raadzaam om een ​​reservebatterij bij de hand te hebben.

Vraag 3: Zijn de batterijen en oplader inbegrepen? Antwoord: Accu's en oplader zijn in de regel niet bij de levering van de Einhell GP-LC 36 inbegrepen en moeten afzonderlijk worden aangeschaft.

Vraag 4: Hoe zwaar is de Einhell GP-LC 36? Antwoord: De Einhell GP-LC 36 is relatief licht en handzaam voor een accukettingzaag, waardoor hij gemakkelijk te hanteren is. Het exacte gewicht kan variëren afhankelijk van het model, maar ligt binnen een bereik dat voor de meeste gebruikers comfortabel is.

Vraag 5: Kan de zaagketting zonder gereedschap worden vervangen? Antwoord: Ja, de Einhell GP-LC 36 beschikt over gereedschapsloze kettingspanning, waardoor het verwisselen en afstellen van de ketting zeer eenvoudig is.

Vraag 6: Wat is het volume van de Einhell GP-LC 36 tijdens bedrijf? Antwoord: De Einhell GP-LC 36 is stiller in vergelijking met kettingzagen op benzine, waardoor hij beter geschikt is voor gebruik in woonwijken.

Problemen en oplossingen: tips van gebruikers

Probleem: Batterij raakt snel leeg

 • Oplossing: Zorg ervoor dat de batterijen vóór elk gebruik volledig zijn opgeladen. Gebruik de kettingzaag niet als de accu bijna leeg is, omdat dit de prestaties en levensduur van de accu kan beïnvloeden.

Probleem: Ketting wordt bot

 • Oplossing: Houd de ketting regelmatig geslepen. Als je geen ervaring hebt met het slijpen van kettingen, raadpleeg dan een professional of gebruik een speciale slijper.

Probleem: De zaag zaagt niet gelijkmatig

 • Oplossing: Controleer de spanning van de ketting en pas deze indien nodig aan. Een verkeerd gespannen ketting kan tot ongelijkmatige zaagsneden leiden.

Probleem: De zaag start niet

 • Oplossing: Controleer of de batterijen correct zijn geplaatst en voldoende zijn opgeladen. Controleer ook of alle veiligheidsschakelaars geactiveerd zijn.

Probleem: Er lekt olie uit de olietank

 • Oplossing: Zorg ervoor dat het deksel van de olietank goed gesloten is. Controleer de tank op scheuren of beschadigingen en vervang deze indien nodig.

Probleem: De zaag is moeilijk te hanteren

 • Oplossing: Oefen met het correct gebruiken van de kettingzaag. Zorg ervoor dat u beide handen stevig op het apparaat houdt en een stabiele houding aanneemt.

Conclusie: Is de Einhell GP-LC 36 de juiste keuze voor u?

De Einhell GP-LC 36 accukettingzaag is een stuk gereedschap dat in veel opzichten indruk maakt. Het biedt een combinatie van prestaties, gebruiksgemak en flexibiliteit die het aantrekkelijk maakt voor een breed scala aan toepassingen.

Prijs-prestatie verhouding

 • Kosten : De GP-LC 36 is geprijsd in het middensegment, waardoor hij voor veel doe-het-zelvers een betaalbare optie is.
 • Leistung: Voor zijn prijs biedt hij opmerkelijke prestaties, vooral wat betreft de levensduur van de batterij, de snijkwaliteit en de algemene bediening.
 • investering: Als onderdeel van de Power X-Change-familie van Einhell, waarbij de batterijen compatibel zijn met andere gereedschappen uit de serie, vertegenwoordigt dit een waardevolle langetermijninvestering.

Doelgroep en geschiktheid

 • zelver: Ideaal voor hobbytuiniers en doe-het-zelvers die een betrouwbare kettingzaag nodig hebben voor reguliere tuinklussen.
 • Semi-professioneel gebruik: Ook geschikt voor zwaardere taken, zij het met beperkingen in vergelijking met professionele zagen op benzine.
 • Milieubewuste gebruikers: De batterijtechnologie en lagere emissies maken het een milieuvriendelijkere keuze.

Persoonlijke aanbeveling

 • Voor incidenteel werk: Als je op zoek bent naar een kettingzaag voor incidenteel klussen zoals het zagen van brandhout of het snoeien van bomen, dan is de GP-LC 36 een uitstekende keuze.
 • verlichten: Het gebruiksgemak en onderhoud maken ze bijzonder aantrekkelijk voor gebruikers die waarde hechten aan comfort en gebruiksgemak.
 • Milieuvriendelijkheid en lawaai: De GP-LC 36 is stiller dan modellen op benzine en produceert geen uitlaatgassen, waardoor hij ideaal is voor gebruik in woonwijken.

Overzicht

De Einhell GP-LC 36/35 Li accukettingzaag is een veelzijdige, gebruiksvriendelijke en milieuvriendelijke oplossing voor uiteenlopende zaagklussen. Hij biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is ideaal voor doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een krachtige en toch betaalbare kettingzaag. Voor professionele gebruikers en extreem veeleisende taken kan het echter zijn grenzen bereiken. Over het geheel genomen is de GP-LC 36 een solide keuze voor de meeste tuin- en doe-het-zelfprojecten.

1e beste product
Mini-kettingzaag met batterij 8000mAh, Seesii 6 inch mini-kettingzaag…*
 • ✔Zorg ervoor dat je koopt.✔ De mini-kettingzaag met batterij lost het probleem van motorrook en de levensduur van de batterij op de markt op...
 • 🍂【MINI KETTINGZAAG BESPAAR TIJD EN INSPANNING】Ben je nog steeds bezorgd over het decoreren van je tuin? Met de Seesii accukettingzaag...
 • 🍂【ZEER EFFICIËNT SNIJDEN】Deze 6 inch mini-accukettingzaag is uitgerust met een olietanksmering. De ketting kan automatisch...
2e beste product
Mini-kettingzaag met batterij 4000mAh, 8-inch & 6-inch mini…*
 • 【KRACHTIG KRACHTSYSTEEM】In tegenstelling tot andere minikettingzagen op de markt, is deze 8 - 6 inch minikettingzaag van HOMERAYS uitgerust met...
 • 【AUTOMATISCH BRANDSTOFSYSTEEM & KETTINGSPANNINGSKNOP】 De 8-inch handkettingzaag van Homerays is voorzien van een nieuw automatisch oliesysteem en…
 • 【SUPER SNIJDEN MET HOGE SNELHEID】 Upgrade het 6/8 inch-model en verhoog tegelijkertijd de snijsnelheid tot maar liefst ...
- € 2,203e beste product
Draadloze kettingzaag 6 inch mini-kettingzaag Draagbaar elektrisch…*
 • 【Veel gebruikt】Wordt geleverd met een oplaadbare 1500mAh lithium-ionbatterij, die een veel langere levensduur biedt voor alle…
 • 【Draagbare handkettingzaag】Deze mini-kettingzaag weegt slechts 1,2 kg. Het compacte en lichtgewicht ontwerp maakt het voor de gebruiker eenvoudig om te bedienen met…
 • 【Borstelloze motor met zeer efficiënt zagen】 Vergeleken met een normale accukettingzaag is onze krachtige minikettingzaag…
- € 27,004e beste product
Einhell accukettingzaag GE-LC 18/25 Li-Solo Power X-Change,…*
 • De GE-LC 18/25 Li accu kettingzaag is een krachtig Einhell product gecombineerd met de scherpte van het OREGON kwaliteitszwaard en ketting.
 • De handige accukettingzaag is een betrouwbaar hulpmiddel voor het kappen en vellen van kleine en middelgrote bomen, voor het bewerken…
 • De handige kettingzaag kan door elke hobbytuinier gemakkelijk worden gehanteerd. De robuuste metalen klauwaanslag zorgt voor een veilige...
5e beste product
Mini-kettingzaag met batterij 4000mAh, 6 inch mini-kettingzaag…*
 • Twee jaar garantie, gratis vervanging bij kwaliteitsproblemen, retourneren niet nodig
 • 【Nieuwe versie van de mini-kettingzaag met batterij】Onze mini-kettingzaag met batterij wordt gebruikt met een 750W-motor van puur koper, duurzaam, meer...
 • 【4000mAh batterij met hoge capaciteit】De draagbare mini-kettingzaag wordt geleverd met 2x2000mAh-batterijen en een snellader, de oplaadtijd duurt slechts…


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 21.05.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Patrick

Voor mij speelt informatie een cruciale rol bij de aanschaf van nieuwe producten. Daarom wijd ik mij intensief aan het lezen en onderzoeken op internet. Op mijn website, Ehrliche-tests.de, deel ik artikelen over onderwerpen en producten die mijn interesse wekken, evenals mijn ervaringen met producten die ik heb gekocht en geprobeerd. Mijn producttests, tips en aanbevelingen kunnen handig zijn bij het doen van een aankoop of als je vragen hebt over een specifiek onderwerp. Als je vragen hebt over een van mijn berichten, producten of onderwerpen, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten of mij een e-mail te sturen.

Laat een bericht achter