Silvercrest Monsieur Cuisine SKMC 1200 E5: een uitgebreid overzicht van de keukenmachine

Foto door de auteur

Dirk Re.

Silvercrest Monsieur Keuken
Silvercrest Monsieur Cuisine SKMC 1200 E5: een uitgebreid overzicht van de keukenmachine 56 Silvercrest Monsieur Cuisine SKMC 1200 E5: een uitgebreid overzicht van de keukenmachine

De keukenmachine Silvercrest Monsieur Keuken (Het eigen merk van LIDL) is bedoeld om de tegenhanger en een goedkoper alternatief voor de bekende Thermomix te vertegenwoordigen. De fabrikant prijst dit model als een echt "multitalent" voor een prijs van 349 EURO Bij. Het biedt een verscheidenheid aan kookopties en bediening en kookprocessen moeten bijzonder eenvoudig zijn met behulp van digitaal in kaart gebrachte recepten.

Ik heb deze Silvercrest foodprocessor getest en vertel je over mijn ervaringen.

Kookmachine in vergelijking

Monsieur Cuisine connect van SilverCrest keukenmachine ...Koken met Monsieur Cuisine: de 100 beste recepten voor iedereen...BROTECT gehard glasfolie voor SilverCrest Monsieur Cuisine Connect...Krups CZ8568 Cook4Me + Grameez multicooker incl. netwerk...Aigostar Power cook - 1200W Multifunctionele keukenrobot, 36...Krups Prep & Cook XL foodprocessor met kookfunctie HP50A8 |...Klarstein GrandPrix - keukenmachine multifunctioneel,...Cecotec multicooker Mambo Zwart. LED-display roestvrij staal...Cecotec multicooker Mambo 9090. Keramisch gecoat...mix-slider® I De onzichtbare slider voor de Thermomix TM5 &...
Monsieur Cuisine connect van SilverCrest ... *Koken met Monsieur Cuisine: de 100 beste ... *BROTECT gehard glasfolie voor SilverCrest Monsieur...*Krups CZ8568 Cook4Me + Grameez multicooker incl....*Aigostar Powercook - 1200W Multifunctionele...*Krups Prep & Cook XL keukenmachine met...*Klarstein GrandPrix - keukenmachine...*Cecotec multicooker Mambo Zwart. Led scherm...*Cecotec multicooker Mambo 9090....*mix-slider® I De onzichtbare schuif voor ... *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B07KK9PRGJ" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Technische gegevens: Monsieur Cuisine keukenmachine

Basics:

Silvercrest Monsieur Keuken
 • Kookfunctie: 1.000 Watt
 • mengen: 800 Watt
 • Drehzahl: ca. 120 tot 5.200 tpm
 • temperatuurinstelling van 37 tot 130 ° C
 • Afmetingen apparaat: ongeveer 49,5 x 31,0 x 37,5 cm
 • Netsnoer lengte: ca. 110 cm - met trekkoord
 • inrichting: ca. 7,1 kg
 • Apparaat inclusief accessoires: ca. 10,6 kg

Kenmerken:

 • Instelbare temperatuur (in stappen van 5 ° C, voor nauwkeurig koken)
 • 10-staps snelheidsinstelling
 • turbofunctie
 • 7-inch touchscreen display
 • WLAN
 • 99 minuten timer
 • Cooking Pilot (meer dan 164 vooraf geïnstalleerde recepten)
 • toegang tot Online receptendatabase (met honderden recepten)
 • Recepten app


Eerste indruk: Silvercrest Monsieur Cuisine keukenmachine

De Monsieur Cuisine SKMC 1200 E5 keukenmachine maakt een geweldige eerste indruk. Het formaat van het apparaat is optimaal en past perfect in de keuken. Na het aansluiten licht het 7 inch display direct op. De gekleurde afbeeldingen lijken mij groot genoeg en lijken volledig toereikend voor alledaags gebruik.

Er zijn al verschillende accessoires meegeleverd, die naar wens snel en eenvoudig kunnen worden geplaatst en verwisseld.

Met deze foodprocessor heeft LIDL zeker al bereikt dat je direct aan de slag wilt met koken!

De eerste stappen met Monsieur Cuisine

Na het inschakelen heb ik mij eerst met het apparaat vertrouwd gemaakt aan de hand van de gebruiksaanwijzing. In eerste instantie lijken de vele functies nogal intimiderend. Het menu, dat digitaal wordt weergegeven, leidt u echter duidelijk door verschillende stappen en instellingen.

Silvercrest Monsieur Keuken
Silvercrest Monsieur Cuisine SKMC 1200 E5: een uitgebreid overzicht van de keukenmachine 57 Silvercrest Monsieur Cuisine SKMC 1200 E5: een uitgebreid overzicht van de keukenmachine

Nadat ik mezelf al had geïnformeerd over keukenmachines van fabrikanten als Bosch, Kenwood of Aldi, leek dit model van LIDL mij qua prijs-prestatieverhouding geschikt.

Met behulp van het menu realiseerde ik me al snel wat er allemaal mogelijk is met de machine. Naast koken en braden kan het ook worden gebruikt voor stomen, roeren en kneden, emulgeren, pureren, mixen, hakken en wegen. Dat klinkt voor mij ongelooflijk veelzijdig!

Voorbeeld:

De meegeleverde accessoires kunnen worden gebruikt om soepen, risotto's en stoofschotels te bereiden door de mesbevestiging tegen de klok in te draaien. Door met de klok mee te draaien, kunnen ingrediënten zoals uien en aardappelen worden fijngehakt. Dit alles werkt op een eenvoudige manier met een druk op de knop!

Wat me bij het eerste gebruik al snel opviel, is dat je er echt van geniet en ook gerechten durft te proberen die voorheen heilig leken.

Eerste kook- en smaaktest

Maar nu wil ik eindelijk naar de praktijk en heb ik strikt het recept gevolgd dat mij op de display werd getoond. Het zou een bonenstoofpot moeten zijn!

Ik heb alle ingrediënten. De instructies bepaalden dat allesen kruiden moeten in de pot worden gedaan, d.w.z. aardappelen, bonen, gehakt, wortels, zout en peper en groentebouillon. Door het geïntegreerde schaal de ingrediënten kunnen worden toegevoegd zoals voorgeschreven, dus het is niet meer nodig om elk item afzonderlijk te wegen! Dan stel je de temperatuur en tijd digitaal in en begint het koken vanzelf. Nu hoeft u alleen maar te wachten! In het begin was het een raar gevoel voor mij, want anders bleef ik altijd bij de kachel. Nu heb ik ondertussen gestofzuigd en de was gedaan! Ondertussen was het hakken van de ui een beetje luidruchtig.

Als de timer is afgelopen, wordt het einde van de bereiding aangekondigd door een niet hinderlijk akoestisch signaal. Attentie, de pot wordt hier ook erg heet! Het resultaat zag er minstens één keer erg smakelijk uit.

Maar smaakt het ook lekker?

Om het kort samen te vatten EN! Ondanks minimale inspanning smaakt de stoofpot heerlijk, net zoals traditioneel gekookt. De kruiden zijn ook geweldig geworden! Over het algemeen is het resultaat zeer succesvol.

Ik denk dat je je kookhorizon kunt verbreden door de enorme keuze aan recepten!

Schoonmaak ​ Silvercrest Monsieur Cuisine keukenmachine

Is het schoonmaken tijdrovend? Ik heb het getest:

Een groot voordeel van Silvercrest Monsieur Cuisine is dat het een zelfreinigend programma bevat. Hiervoor heb ik een liter water op kamertemperatuur en wat afwasmiddel nodig. Doe nu gewoon het water en het afwasmiddel in de blenderkan en verwarm ze (2 minuten op 90 ° C / niveau 2). Voor een optimaal reinigingsresultaat dient het water nu minimaal 45 ° C warm te zijn. Als dit niet het geval is, verleng het proces dan met een paar seconden. 

Roer vervolgens het spoelwater met de geplaatste maatbeker geleidelijk oplopend (30 seconden op niveau 7-10).

Als alternatief kunnen sommige in de vaatwasser worden gedaan. Attentie: Het basisapparaat mag niet binnen zijn! Diverse potten, inzetstukken en messen kunnen zonder zorgen in de vaatwasser. Het neemt echter soms veel ruimte in beslag, maar is comfortabel.

Verwijder de verbrande Monsieur Cuisine

Tip: Hoe verwijder ik aangebrand voedsel uit de Silvercrest Monsieur Cuisine-keukenmachine?
Lies hier naar!

Die Voordelen en nadelen?

Voordelen

 • Grote verscheidenheid aan kookmogelijkheden
 • Grote keuze aan recepten
 • Stapsgewijze instructies
 • Geïntegreerde schaal
 • Duidelijke presentatie op het display
 • Zelfreiniging mogelijk

Nadelen

 • Complexiteit lijkt in eerste instantie intimiderend
 • het “kookgevoel” kan verloren gaan
 • soms luid bij het hakken
 • Neemt ruimte in beslag in de vaatwasser
 • Sommige accessoires moeten apart worden aangeschaft

Korte tips van mij

LIDL verkoopt de keukenmachine Monsieur Cuisine met diverse accessoires. Wil je bijvoorbeeld iets culinair koken, dan heb je soms extra opzetstukken en roerstokjes nodig. Deze kunnen gemakkelijk online worden gekocht, maar ze kosten natuurlijk geld.

Ondanks de garantie kan het voorkomen dat onderdelen bij regelmatig gebruik defect raken. Reserveonderdelen kunnen snel en eenvoudig online worden bijbesteld.

Ik kan je aanraden om voor te wassen met het zelfreinigingsprogramma voordat je gaat reinigen met de vaatwasser. Anders blijven er resten achter, vooral bij hardnekkig ingebrande voorwerpen.

Silvercrest verkoopt een lidmaatschap waarmee gratis aanvullende recepten online kunnen worden verkregen. Om dit te doen, moet iedereen eerst de bestaande recepten doornemen. Als deze voldoende zijn, hoeft u geen geld meer uit te geven aan het lidmaatschap.

Conclusie: Silvercrest Monsieur Cuisine keukenmachine

Hierdoor neemt de foodprocessor mij enorm veel werk uit handen en heb ik de tijd om tussendoor andere dingen te doen. Naar mijn mening rechtvaardigt de verscheidenheid van deze machine absoluut de prijs van ongeveer 349 EURO.

Ik vind dat de Monsieur Cuisine absoluut competitief is in vergelijking met de Thermomix. Bij mij slaagde ze voor de test, ook al kon het een of het ander worden verbeterd. Dat zou echter "op hoog niveau mopperen" zijn.

De keukenmachine is Monsieur Cuisine Visueel, functioneel en qua prijs een zeer geslaagd product met de mogelijkheid van een grote uitbreiding van het assortiment.

overige producten & accessoires Silvercrest Monsieur Cuisine

Ontdek de top 10 beste en best verkochte Silvercrest Monsieur Cuisine-producten 2024 op eerlijke tests. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte Silvercrest Monsieur Cuisine-product voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 210,00 €aanbod
FITNMORE SILVERCREST Monsieur Cuisine connect trend »SKMC 1200...
FITNMORE SILVERCREST Monsieur Cuisine connect trend »SKMC 1200...*
Gewicht: Apparaat: ca. 7,1 kg, apparaat inclusief accessoires: ca. 10,6 kg
€599,00 - € 210,00 €389,00
- 4,62 €aanbod
2 stuks uitrustingsgids met bloemen 5 takken Monsieur Cuisine...
2 stuks tandwielgeleider met bloemen 5 takken Monsieur Cuisine...*
Optimale compatibiliteit met Monsieur Cuisine Connect & Smart van Lidl; Hoeveelheid: 2 x 2 bloemkoppelingsgeleiders
€35,96 - € 4,62 €31,34 Amazon Prime

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 19.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

1 gedachte over "Silvercrest Monsieur Cuisine SKMC 1200 E5: een uitgebreide review van de keukenmachine"

Laat een bericht achter