TV met 8K | TV gids koper

Foto door de auteur

eTests

8K UHD

Koop tv met 8K TV

Scherper dan de realiteit - de nieuwe jackass komt. Vandaag spelen we een beetje van de muziek van de toekomst. Ze zijn al op de markt - maar hun potentieel wordt niet volledig benut. Nog niet. Volgens voorspellingen duurt het ongeveer een jaar voordat 8K leert lopen. Sporadisch al beschikbaar, zoals eekhoorntjesbrood in het bos, de nieuwe films die ongeëvenaard 8K-plezier geven.
Is het de moeite waard om nu 8K-tv's te kopen? In deze Raadgever het gaat over pixels, contrasten en opschaling. Wat kunnen de nieuwe apparaten doen? En wat betekent 8K eigenlijk? – Televisie-TV met 8K

Aanbevolen lectuur: veel Raadgever over verschillende onderwerpen die u kunt vinden in het adviesgedeelte !

TV-TV met 8K - in vergelijking

Samsung Q85Q950T 85 inch tv (8K Ultra HD Q HDR 4000) ...Samsung QLED 8K 55Q950RSamsung Q75Q950T 75 inch tv (8K Ultra HD Q HDR 4000) ...SAMSUNG QLED 8K 2020 75Q800T Smart TV, 75 inch (179 cm), 8K...Samsung QLED 8K Q800T 65 inch (GQ65Q800TGTXZG) 4-zijdig grenzeloos,...
Controleer prijsControleer prijsControleer prijsControleer prijsControleer prijsControleer prijsControleer prijsControleer prijsControleer prijsControleer prijs
Samsung Q85Q950T 85 inch tv (8K Ultra HD Q ... *Samsung QLED 8K 55Q950R *Samsung Q75Q950T 75 inch tv (8K Ultra HD Q ... *SAMSUNG QLED 8K 2020 75Q800T Smart-TV, 75 inch...*Samsung QLED 8K Q800T 65 inch (GQ65Q800TGTXZG) ... *
◼️ Nvt◼️ Nvt◼️ Nvt◼️ Nvt◼️ Nvt◼️ Q HDR 3000, PQI-beeldkwaliteitsindex: 4300◼️ Nvt◼️ Nvt◼️ Nvt◼️ Nvt
◼️ Nvt◼️ Nvt◼️ Nvt◼️ Nvt◼️ Nvt◼️ Aantal tuners: 2, Premium Smart Remote (zilver)◼️ Nvt◼️ Nvt◼️ Nvt◼️ Nvt
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
prijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenis
Controleer prijsControleer prijsControleer prijsControleer prijsControleer prijsControleer prijsControleer prijsControleer prijsControleer prijsControleer prijs
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op 20 februari 2024 21:34 Links doorsturen naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API
YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Wat is 8K?

De term 8K beschrijft in grote lijnen een afbeelding van Ultra High Definition. Tegenwoordig de hoogste definitie die er bestaat. Gigantisch in de resolutie. Waar we het hier over hebben zijn 7680 x 4320 pixels. Dat is vier keer zoveel als 4K.
Meer informatie, betere details. De resolutie is dus scherper, meer contrast en kleurintensief. Dit is alleen mogelijk met ruimte. De nieuwe apparaten moeten dienovereenkomstig groot zijn. Anders wordt dit effect opnieuw bestraft.

Kleine pixelwetenschap

Een pixel is een punt waar een kleur wordt opgeslagen. Hoe meer van deze punten je op je afbeelding (of foto) hebt, hoe meer kleuren je hebt, inclusief informatie. Deze pixels zijn kleiner, hoe minder gebied je hebt. Het nummer blijft hetzelfde. Ervan uitgaande dat u een foto maakt met 2000 x 1500-pixels, is deze scherper op een 7-scherm dan op een 27-scherm. Pixels zijn slechts informatie. En hoe meer informatie je hebt, hoe pittiger het beeld en dus de scherpte. Maar je kunt er meer mee doen. Als de dichtheid dienovereenkomstig hoog is, kan de kleur en ook het contrast intensiever worden weergegeven.
Omgekeerd heeft dit ook voordelen: met een bepaald aantal pixels kunt u de ruimte altijd naar beneden corrigeren - naar boven gecorrigeerd, de pixels worden op zichzelf vergroot, de informatie is niet voldoende en dus ziet het beeld er wazig, opgeblazen en "gepixeld" uit.
Bepaalde programma's kunnen vervolgens ingrijpen en de ontbrekende informatie berekenen. Dit wordt ook opschalen genoemd.

Verschillen 4K en 8K

Om te begrijpen, hier eerst en vooral:

Wat is 4K?

4K beschrijft het aantal pixels dat is opgenomen. K staat voor Kilo - een eenheid van 1000. 4000 ook, en dat betekent pixel. 4096 x 2048 Pixel bevatte de eerste 4K-camera. Er zit een beeldresolutie van 8 megapixels in. Afgerond: 4000 x 2000 pixels = 8 megapixels.
- 4K is HD - high definition.

Wat is 8K?

8K zijn 7680 x 4320 pixels en samen resulteert dit in ongeveer 33 ronde megapixels. De nieuwe apparaten kunnen deze stroom gegevens aan. Alleen deze gegevens moeten op de tv staan. Momenteel (07.2019) zijn er nauwelijks films die de resolutie opleveren. De camera's die de film moeten opnemen, zijn dienovereenkomstig duur.

# Voorbeeld Product waardering prijs
1 Samsung Neo QLED 8K TV QN700A 65 inch (GQ65QN700ATXZG), Quantum ... Samsung Neo QLED 8K TV QN700A 65 inch (GQ65QN700ATXZG), Quantum...* Momenteel geen beoordelingen €1.999,00 €1.743,27Amazon Prime
2 Samsung Neo QLED 8K TV QN800A 85 inch (GQ85QN800ATXZG), Quantum ... Samsung Neo QLED 8K TV QN800A 85 inch (GQ85QN800ATXZG), Quantum...* Momenteel geen beoordelingen €5.999,00
3 LG Electronics 75QNED999PB TV 189 cm (75 inch) QNED MiniLED ... LG Electronics 75QNED999PB TV 189 cm (75 inch) QNED MiniLED...* Momenteel geen beoordelingen

4K en 8K verschillen

Het belangrijkste verschil is het aantal pixels. Geconcentreerd op 8K. Meer pixels verdelen de ruimte op het oppervlak, ze zijn kleiner. Resultaat: scherpte, scherpte, scherpte.
Ultra HD is al goed met 4K, dus niemand kan het verschil zien. Omdat het nog steeds de mensen en hun ogen zijn die moeten herkennen wat er voor hen gebeurt.

Het probleem is momenteel (vanaf juli 2019) dat, hoewel de apparaten de gegevens kunnen verwerken en afspelen, ze niet over deze gegevens beschikken. Omdat 8K synoniem heeft, eerst gefilmd en vervolgens aan de lijn. Het antwoord is:

Wat is opschalen van HD?

Opschalen van HD is gewoon een techniek die berekent van een lagere naar een hogere resolutie. Dit gebeurt wanneer u een eenvoudige dvd kunt bekijken met een resolutie van 720 x 576 pixels (SD) in Full HD - alleen omdat uw tv deze technologie heeft. Of anders: het beeld wordt eenvoudig vergroot. Maar zonder opschaling zou dat er verschrikkelijk en onzichtbaar uitzien. Je tv vult nu de ontbrekende informatie aan en Zack! Scherp, vol - zelfs vanaf de oudere dvd.

Dit betekent ook dat u de huidige films kunt laten extrapoleren in 8K. Dit is nog niet perfect en zal moeten gaan zolang 8K nog niet past.
Af en toe worden films en games aangeboden. Op dit moment zijn ze als paddestoelen - je zult moeten zoeken.

Waar heb je 8K voor nodig?

En heb je het nu nodig? 4K is nog niet zo lang op de markt en 8K wordt momenteel nog min of meer berekend. Je kunt er films mee bekijken - en in principe ook spelen. In principe De consoles kunnen de gegevensvolumes momenteel niet verwerken. En als ze dat zijn, zijn ze erg duur. Voor gaming-fans is hoop PS5. Sony kookt een nieuwe soep en dat zou de 8K moeten proeven. In hoeverre dit werkt of hoe de uiteindelijke prijs eruit ziet, valt nog te bezien. Tot ongeveer 2020. Misschien krijgt Sony de 4K vs. PS4 Relatie stabieler.

De voorspellingen zijn ook goed bij Netflix. De online service zal zeker stijgen.

Tel daar de huidige prijs voor op 8K TV, Zelfs in de aanbieding kosten ze enkele duizenden euro's. Als je Amazon © Alexa op de bank wilt zien of je tv op je telefoon wilt aansluiten, moet je mogelijk upgraden.

Is 8K geschikt voor 4K?

Yes! De systemen zijn altijd naar beneden corrigeerbaar. Wie veel gegevens kan verwerken, creëert ook minder volume. Betere technologie belooft beter zicht en meer instellingsopties.

Aanbevolen lectuur: veel Raadgever over verschillende onderwerpen die u kunt vinden in het adviesgedeelte !

Waar is de 8K het beste?

Over het algemeen geldt dat hoe verder u van de tv bent, hoe minder pixels u ziet. Voor 8K betekent dit dat u relatief dicht bij het apparaat kunt zitten omdat het zoveel pixels heeft. 8K-apparaten zijn erg groot! En als je er te dichtbij voor zit, moet je misschien je hoofd bewegen met bewegingen die door het beeld gaan.
Voeg daar de positionering aan toe. Want terwijl degene die in het midden zit, op de perfecte afstand van de foto, alles ziet, kunnen mensen rechts en links van u grijze sluiers op het scherm opmerken. OLED op het scherm krijgt dat goed op het spel. Daarom is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de ingebouwde LED-technologie in het apparaat zelf.
De tv's houden niet van te donker, te licht ook. Indirecte kamerverlichting wordt aanbevolen om een ​​evenwichtig en harmonieus beeld te creëren.

Wat u kunt krijgen van de bestseller van 2024: de beste en populairste in de top 10-vergelijking | Je moet letten op eerlijke tests van 8K-televisies

Heb je gekozen voor een nieuwe televisie? Dan geven wij u graag enkele criteria. Dingen waar u op moet letten in de 8K-bestseller 2024: de beste en populairste in de top 10-vergelijking | Eerlijk Tests moet opletten.

★ Hoeveel geld wil ik uitgeven aan de nieuwe tv? (Ze kunnen na verloop van tijd goedkoper worden)

★ Hoe vaak gebruik ik het en waarvoor?

★ Is de grootte van mijn kamer voldoende om een ​​ideale afstand tot de tv te krijgen?

★ Dit impliceert de grootte van uw nieuwe tv.

★ Ben je een gamer? Voor de PS5 is een 8K bijna verplicht.

★ De nieuwe apparaten zijn (nog) erg zwaar. Ongeveer 45 kilo's brengen ze op de weegschaal.

★ Is OLED geïnstalleerd?

★ Zal en kan ik © Alexa of apps verbinden met mijn tv?

Energie-efficiëntie

Een niet onaanzienlijke kant van een nieuwe acquisitie is de efficiëntie waarmee deze werkt. Verschillende televisies die 8K kunnen zijn Klasse D geclassificeerd. In tegenstelling tot een koelkast, die bijna in A + uit de kast komt.
Let op de bestseller 2024: de beste en populairste in de top 10-vergelijking | Eerlijk Tests Dus ook op het verbruik!
Laten we een gemiddelde waarde nemen. U hebt de TV 6 uren per dag 7 dagen per week. Uw elektriciteitsprijs is 0.28 € / kWh. U bespaart bijvoorbeeld ongeveer 352 cent per dag op een Klasse A (739 Watt) en Klasse D (65 Watt) apparaat. Klinkt niet als veel? Dat is een maandelijks verschil van bijna 20 €. In het jaar net onder 240 €. En over vijf jaar bijna 2200 €.

Samsung-modellen QLED 8K overzicht

Voors en tegens van 8K

8K is nog niet van vitaal belang om te overleven. Als je wilt streamen, heb je een rich data-verbinding nodig. Als je alleen naar een thriller van ons kijkt, zou je zonder kunnen.
Laten we eens kijken naar andere voor- en nadelen.

Voordelen 8K

✔ Voor gamers die van PS5 houden, kan 8K een echte inwisseling zijn

✔ Voor filmfans kan deze techniek onvergelijkbare avonden brengen

✔ Met 8K kunt u ook 4K en SD upgraden

Nadelen 8K

✘ Momenteel erg duur

✘ Er zijn slechts enkele films die recht doen aan technologie - verdere ontwikkelingen voor de toekomst zijn nog niet echt voelbaar

Besser Geschikt voor ruime woonkamers

✘ De tv's zijn erg groot en laten een zwart gat achter wanneer ze niet worden gebruikt (sommige bieden stand-by met foto's of informatie zoals tijd en weer)

Conclusie

De reuzen baren een nieuwe baby. 8K kan belangrijk worden voor de toekomst. Zou kunnen, omdat zeer nauwkeurige voorspellingen niet kunnen en niemand wil zo gelijk hebben. 8K wordt geleverd met een aantal gigantische mogelijkheden - en heeft dienovereenkomstig ruimte nodig. Pixel heet informatie betekent schittering. Van 2020 zullen dingen worden uitgewerkt, met de PS5 wordt een mijlpaal bereikt. Misschien is het nu tijd om een ​​groter dataplan te zoeken?
Er is hoe dan ook voldoende potentieel.

Ontdek de top 10 van de beste en best verkochte TV 8K-producten in 2024 op Ehrliche Tests. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte TV 8K-product voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
Nieuw!
LG QNED 8K TV 164cm 65QNED996PB
LG QNED 8K-TV 164 cm 65QNED996PB*
QNED Mini-LED 8K Ultra HD 164 cm (65 inch); Alpha 9 Gen4 AI 8K Vernieuwingssnelheid 100Hz; HDR (HDR10/HLG/DOLBY Vision IQ)
Nieuw!
Philips 77OLED807 194 cm (77 inch) TV (4K UHD, OLED,...
Philips 77OLED807 194 cm (77 inch) TV (4K UHD, OLED,...*
Kenmerken: Afstandsbediening met Muirhead leer en toetsverlichting
Nieuw!
Philips 65PUS7607/12 164 (65 inch) TV (4K UHD, HDR10+...
Philips 65PUS7607/12 164 (65 inch) TV (4K UHD, HDR10+...*
Gaming: klaar voor gaming, HDMI-connectiviteit met VRR-ondersteuning

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

freenet TV 89001 CI + TV-module voor antenne DVB-T2 HD, met 3 maanden gratis

Auf Eerlijke tests je kunt enkele tests vinden (inclusief Zwembad, Fitness, Huis & Tuin) & Raadgever (met inbegrip van Smart Home, Beauty, ambacht) die je verder kan helpen.

1e beste product
Samsung Neo QLED 8K TV QN700A 75 inch (GQ75QN700ATXZG), Quantum ...
Samsung Neo QLED 8K TV QN700A 75 inch (GQ75QN700ATXZG), Quantum...*
Quantum HDR 2000: Geniet van hoger contrast en levensechte kleuren; Neo Quantum-processor 8K: inhoud in indrukwekkende...

Tip: Een cadeau-idee of Verjaardag cadeaus mogen nooit goedkope producten zijn, geef niets weg wat je zelf niet zou gebruiken qua kwaliteit.

Veel positieve punten Kopersbeoordelingen zijn vaak een teken dat mensen blij zijn met het TV 8K-product.

Aanbevolen lectuur: massage gun, fitness Bike, testen van het product

meer top 10 lijsten

Bronnen:
https://www.n-tv.de/technik/Wozu-ist-jetzt-ein-8K-Fernseher-gut-article20804054.html
https://trendblog.euronics.de/tv-streaming/8k-aufloesung-auf-dem-fernseher-lohnt-sich-das-ueberhaupt-57656/


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 20.02.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter